Sebastian Pașcanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sebastian Pașcanu
Date personale
Născut (57 de ani) Modificați la Wikidata
Moreni, Dâmbovița, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Religiecreștinism ortodox[*] Modificați la Wikidata
Ocupațiepreot Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Funcția episcopală
PremiiOrdinul Meritul Cultural ()

Sebastian Pașcanu (n. 5 noiembrie 1966, Moreni, Dâmbovița) este un episcop român, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Între 1988-1992 a fost student al Facultății de Teologie din București. Între 1992-1997 a urmat studii doctorale la Facultatea de Teologie din Salonic. În data de 25 martie 2001 a fost ales ca episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar în prezent este episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Slatinei și Romanaților.

Distincții[modificare | modificare sursă]

A fost decorat în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria G - „Cultele”, „în semn de apreciere deosebită pentru activitatea susținută în domeniul cultelor, pentru spiritul ecumenic și civic dovedit și pentru contribuția avută la întărirea legăturilor interconfesionale, de bună și pașnică conviețuire între toți oamenii”.[1]

Controverse[modificare | modificare sursă]

În data de 7 august 2017 Gazeta Oltului a publicat un articol cu privire la relațiile sexuale dintre episcopii Sebastian Pașcanu și Ciprian Spiridon.[2] Informația a fost preluată de B1 TV.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decretul președintelui României nr. 39 din 7 februarie 2004 privind conferirea Ordinului Meritul Cultural, publicat în Monitorul Oficial nr. 169 din 26 februarie 2004.
  2. ^ „Preasfințitul Sebastian, acuzat de homosexualitate”. Gazeta Oltului. . Accesat în . 
  3. ^ „Episcopul Slatinei, acuzat că a întreținut relații sexuale cu Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei”. B1 TV. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]