SPV GmbH

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
SPV GmbH
Fondată
Gen(uri)heavy metal,hard rock
Țară de origineGermania
LocațieHanovra[1]
Website oficialhttps://spv.de/

SPV GmbH (Schallplatten Produktion und Vertrieb GmbH; „Companie de producție și distribuție de viniluri”) este o casă de discuri independentă germană. Înființată la 1 ianuarie 1984, a devenit între timp unul dintre cei mai mari distribuitori independenți din întreaga lume.[2]

Are mai multe departamente care produc și distribuie albume în funcție de gen - Synthetic Symphony (muzică industrială), Steamhammer (heavy metal, hard rock), Long Branch Records (rock alternativ, indie rock, rock progresiv, metal progresiv, metalcore), Oblivion (darkwave⁠(d), rock gotic), SPV Recordings ( mzuică pop, muzică rock) și Cash Machine Records (hip hop).

În noiembrie 2020, SPV a fost achiziționată de Napalm Records.[3]

Artiști ai Steamhammer[modificare | modificare sursă]

Artiști ai Long Branch Records[modificare | modificare sursă]

Insolvență[modificare | modificare sursă]

Fondatorul Manfred Schütz a decis să depună o cerere de deschidere a procedurii de insolvență pe 25 mai 2009. Două zile mai târziu, Tribunalul districtual din Hanovra l-a numit pe avocatul Manuel Sack ca administrator provizoriu al insolvenței. Conform lui Schütz, conducerea SPV GmbH va continua să opereze în domeniul producției și distribuției de albume.[4] După o reducere substanțială a activităților companiei și un acord de parteneriat cu Sony Music, care a obținut drepturile pentru o parte din artiști casei de discuri și pentru o parte din catalog, SPV a revenit în producție cu un nou personal la sfârșitul anului 2009.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Discogs, accesat în  
  2. ^ „METAL CHURCH: Record Label's Collapse Is 'Not The Reason That We Have Decided To Stop'. Blabbermouth.net. Roadrunner Records. . Accesat în . 
  3. ^ „Napalm Records Expands Rock And Metal Empire With Acquisition Of Spv - Blabbermouth.net”. . 
  4. ^ „German Metal Label SPV Declared Insolvent”. Blabbermouth.net. Roadrunner Records. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „SPV Entering New Dimensions With A New Team”. Blabbermouth.net. Roadrunner Records. . Accesat în .