Sari la conținut

Fairwind Securities

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la S.S.I.F. Fairwind Securities)
Fairwind Securities
TipMembru Fondator BVB (BVB)
Fondată1999
Oameni cheieAndrei Ștefan
Claudiu Simulescu
Corina Palanciuc
Sergiu Mandis
IndustrieBrokeraj / Investment Banking
Cifra de afaceri1.568.103 RON
Angajați15
SloganOne Step Ahead
Prezență online
http://www.fws.ro/

Fairwind Securities a fost o societate de servicii și intermediere de investiții financiare din România.

La înființare, acționarul majoritar al Fairwind Securities a fost Rompetrol Holding, deținut de omul de afaceri Dinu Patriciu[1].

Având numele inițial de Unicredit Securities, compania a fost achiziționată în anul 2007 de Patriciu pentru suma de 1,7 milioane euro[2], proprietarul până la acel moment fiind banca Unicredit Țiriac[3].

În martie 2008, numele companiei a fost schimbat în Tailwind Securities, iar în septembrie 2008, numele a fost schimbat din nou în Fairwind Securities, întrucât numele Tailwind este rezervat de o firmă din Statele Unite ale Americii[4].

În 2008 compania a înregistrat un rulaj de tranzacționare de 80 milioane USD. În mai 2009 compania avea 15 angajați și 5 agenți de servicii de investiții financiare autorizați.[1].

După ce în 2008 Fairwind a avut o cotă de piață de 0,95% din tranzacțiile cu acțiuni de pe Bursa de Valori București, în 2012 aceasta a scăzut la 0,3%.[5]

În iulie 2013, firma de brokeraj Fairwind Securities, deținută de omul de afaceri Dinu Patriciu, și-a anunțat clienții că se va retrage din activitatea de tranzacționare pe bursa de la București și pe piețele internaționale.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]