Fairwind Securities

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fairwind Securities
TipMembru Fondator BVB (BVB)
Fondată1999
Oameni cheieAndrei Ștefan
Claudiu Simulescu
Corina Palanciuc
Sergiu Mandis
IndustrieBrokeraj / Investment Banking
Cifra de afaceri1.568.103 RON
Angajați15
SloganOne Step Ahead
Prezență online
http://www.fws.ro/

Fairwind Securities a fost o societate de servicii și intermediere de investiții financiare din România.

La înființare, acționarul majoritar al Fairwind Securities a fost Rompetrol Holding, deținut de omul de afaceri Dinu Patriciu[1].

Având numele inițial de Unicredit Securities, compania a fost achiziționată în anul 2007 de Patriciu pentru suma de 1,7 milioane euro[2], proprietarul până la acel moment fiind banca Unicredit Țiriac[3].

În martie 2008, numele companiei a fost schimbat în Tailwind Securities, iar în septembrie 2008, numele a fost schimbat din nou în Fairwind Securities, întrucât numele Tailwind este rezervat de o firmă din Statele Unite ale Americii[4].

În 2008 compania a înregistrat un rulaj de tranzacționare de 80 milioane USD. În mai 2009 compania avea 15 angajați și 5 agenți de servicii de investiții financiare autorizați.[1].

După ce în 2008 Fairwind a avut o cotă de piață de 0,95% din tranzacțiile cu acțiuni de pe Bursa de Valori București, în 2012 aceasta a scăzut la 0,3%.[5]

În iulie 2013, firma de brokeraj Fairwind Securities, deținută de omul de afaceri Dinu Patriciu, și-a anunțat clienții că se va retrage din activitatea de tranzacționare pe bursa de la București și pe piețele internaționale.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]