Romdrops

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Romdrops este divizia internațională a HaHaHa Production.[1] Compania are sediul principal în Los Angeles. HaHaHa Production împreună cu Milk&Honey - una dintre cele mai importante firme de management muzical din lume și Oak Felder sunt fondatorii casei de producție Romdrops. Oak Felder (Warren "Oak" Felder) este scriitor și producător din Los Angeles și este cunoscut în întreaga lume pentru duo-ul "Pop & Oak". Oak este câștigător al premiului Grammy și este considerat unul dintre cei mai prolifici producători muzicali din lume[2]. A lucrat împreună cu artiști precum Demi Lovato și Rita Ora.

Romdrops a luat naștere la 13 ani după înființarea HaHaHa Production. Obiectivul acestui proiect este lansarea HaHaHa Production la nivel international. Așadar, Romdrops este o nouă companie de publishing și producție muzicală care se află la intersecția dintre managementul talentelor și inovație.[3] Romdrops își propune să descopere și să propulseze talentele muzicale pe scenele globale.[4]

Povestea Romdrops a început când HaHaHa Production a găzduit un camp muzical în inima Transilvaniei. La acest eveniment au participat atât artiști, scriitori și producători muzicali de la HaHaHa Production, cât și personalități din industria muzicală internațională. Printre aceștia se enumeră: Oak Felder, Sebastian Kole, Wayne Hector, Orla Gartland și mulți alții.[5]

Romdrops ajunge repede cunoscută la nivel mondial datorită prestației lui Iam Tongi, câștigătorul "American Idol". Piesa pe care artistul de origine hawaiiană a cântat-o, "I'll Be Seeing You" este produsă de Florin Boka (Feenom) și Roland Kiss, producători muzicali ai HaHaHa Production, alături de Oak Felder.[6]

Pe lângă acest hit care a fost locul 1 în Top 100 ITunes în America, Romdrops lansează "American Grace" cântată de Zachariah Smith, a producătorului de la HaHaHa Production, Lucian Nagy, tot pentru concursul televizat "American Idol".[7]

Aceste reușite vin ca o continuare a succesului avut de piesa artistei Rita Ora cu Fatboy Slim, "Prasing You", produsă și semnată de Șerban Cazan.[8] Piesa este un remake pentru "Praise You"[9]. De asemenea, Șerban Cazan a mai fost implicat, alături de James Carter, James Blunt și Ofenbach și Vladimir Chopsticks[10] (producător HaHaHa Production) la alcătuirea piesei "Can't Forget You". Pe lângă aceste colaborări internaționale, Șerban Cazan lucrează și cu Rag'n'Bone pentru viitorul album al marelui artist de origine britanică.

Romdrops a colaborat până în prezent cu:

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Romdrops, divizia internațională a HaHaHa Production, locul 1 și 7 la American Idol și locul 1 în Top 100 Itunes America”. Mediafax.ro. Accesat în . 
  2. ^ Natalia, Georgiana (). „HaHaHa Production, mutare la nivel internațional! A lansat Romdrops, o nouă companie de producție muzicală” (în Romanian). Capital. Accesat în . 
  3. ^ Dora, Constantinovici (). „Smiley a cucerit piața americană. HaHaHa Production se lansează internațional”. B1TV.ro. Accesat în . 
  4. ^ „Romdrops, divizia internațională a HaHaHa Production, locul 1 și 7 la American Idol și locul 1 în Top 100 Itunes America”. VIRGIN RADIO ROMANIA. . Accesat în . 
  5. ^ „Milk & Honey, Oak Felder & HaHaHa Production Form New Company ROMDROPS” (în engleză). DRPR. Accesat în . 
  6. ^ „Compania lui Smiley cucerește piața muzicală din străinătate, cu hituri pentru artiști internaționali”. adevarul.ro. . Accesat în . 
  7. ^ „Romanian production company Romdrops behind song that won American Idol” (în engleză). Romania Insider. . Accesat în . 
  8. ^ „Un român semnează producția muzicală pentru Rita Ora și Fatboy Slim VIDEO”. adevarul.ro. . Accesat în . 
  9. ^ „Românul Șerban Cazan semnează producția muzicală pentru RITA ORA și Fatboy Slim - „Praise You" - Alist Magazine” (în engleză). . Accesat în . 
  10. ^ „Chopsticks, producătorul HaHaHa Production si Romdrops, semnează producția muzicală a piesei „Neon lights" a celebrei Demi Lovato”. VIRGIN RADIO ROMANIA. . Accesat în .