Richard W. Fieldhouse

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Richard W. Fieldhouse
Date personale
Ocupațiejurnalist Modificați la Wikidata

Richard W. Fieldhouse este un analist militar, autor și jurnalist american specializat în arme nucleare, unul din experții Institutului Internațional de Studiere a Păcii din Stockholm, în original Stockholm International Peace Research Institute, cunoscut de asemenea sub acronimul SIPRI.

Considerat unul dintre cei mai buni cunoscători în domeniul activismului anti-nuclear, deși menține "a low profile", nefiind în atenția imediată a mijloacelor de comunicare, Richard W. Fieldhouse este autor și co-autor a numeroase eseuri, studii, statistici și cărți despre proliferarea nucleară, cursa înarmărilor și arsenalele nucleare.

În timpul celui de-al 106-lea Congress (1999 -2001) al Statelor Unite, Richard W. Fieldhouse a făcut parte dintr-un comitet al Senatului SUA, Comitetul Serviciilor Armate (conform originalului, Committee on Armed Services (SR-228), 224-3871) (vedeți, GovRecords Arhivat în , la Wayback Machine.). Ulterior și actualmente, la nivelul anului 2007 luna decembrie, Fieldhouse a continuat să fie, în calitate de expert nuclear, un membru al Comitetelui Senatului pentru servicii armate (conform originalului, Senate Armed Services Committee, a se vedea aici).

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]