Reggie Miller

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Reginald Wayne „Reggie” Miller (n. 24 august 1965) este un fost jucător american profesionist de baschet care și-a petrecut toată cariera de 18 ani la clubul Indiana Pacers. Miller a fost cunoscut pentru precizia lui la trei puncte și mai ales în situații tensionante, mai ales împotriva lui New York Knicks, pentru care a câștigat porecla de "Knick Killer". Când s-a retras, el a deținut recordul pentru cele mai multe aruncări de 3 puncte efectuate. El este în prezent al doilea de pe listă, în fața lui fiind Ray Allen. De 5 ori All-Star, Miller a condus liga de 5 ori la precizia aruncărilor libere și a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de vară din 1996.

Pacers au retras numărul său: 31 în 2006 și a fost numit la echipa lor aniversară de 40 de ani, în 2007. În prezent, el lucrează ca un comentator NBA pentru TNT. Pe 7 septembrie 2012, Miller a fost inaugurat în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Viața timpurie[modificare | modificare sursă]

Miller s-a născut în Riverside, California. El a fost născut cu malformații la sold, care au provocat o incapacitatea de a merge corect. După câțiva ani de purtat apărat încontinuu pe ambele picioare, puterea piciorului a crescut suficient pentru a o compensa. Unul dintre cinci frați, el provine dintr-o familie atletică. Fratele lui Darrell este un fost jucător de Major League Baseball (Catcher pentru Angels California), sora lui Tammy a jucat volei la California State University, Fullerton, și sora lui mai mare Cheryl este un Hall of Fame din baschetul femeilor. Cheryl a fost un membru al echipei SUA. A avut o medalie câștigătoare cu echipa de baschet de la Olimpiadele din 1984 și este în prezent un analist la Turner Sport.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]