Ralph 124C 41+

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ralph 124C 41+
Informații generale
AutorHugo Gernsback
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Ralph 124C 41+
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Data primei apariții

Ralph 124C 41+ este un roman științifico-fantastic al scriitorului american Hugo Gernsback. A apărut în aprilie 1911 într-un foileton format din doisprezece părți în revista sa Modern Electrics. A apărut ca o carte (Ralph 124C 41+: A Romance of the Year 2660 ) în 1925 la editura The Stratford Company. Romanul a pus bazele mai multor idei care apar în lucrările ulterioare științifico-fantastice, dar a fost criticat pentru „scrisul său inept”.[1] Titlul propriu-zis al romanului este un joc de cuvinte ( 1 2 4 C 4 1 + ), cu sensul (în engleză) „One to foresee for one another” („Unul care să prevadă pentru un altul”). În introducerea primului volum al revistei Science-Fiction Plus, din martie 1953, Gernsback a solicitat reformarea brevetelor de invenție pentru a acorda autorilor de science fiction dreptul de a crea brevete pentru idei fără a avea modele de brevete deoarece multe dintre ideile lor preced progresul tehnic necesar dezvoltării specificațiilor pentru ideile lor. Introducerea menționează numeroasele tehnologii prescrise descrise în Ralph 124C 41+.[2]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Protagonistul romanului (Ralph) salvează viața eroinei direcționând energia de la distanță într-o avalanșă care se apropie. În timp ce romanul continuă, el descrie minunile tehnologice ale lumii moderne, folosind frecvent expresia „După cum știți ...” În cele din urmă, eroul o salvează pe eroină călătorind în spațiul cosmic ca să o salveze din ghearele ticălosului.

Primire[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Authors : Gernsback, Hugo : SFE : Science Fiction Encyclopedia”. www.sf-encyclopedia.com (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ „Science Fiction Plus v01n01”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]