Răscoala de pe Bounty

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mutiny on the "Bounty"
Informații generale
Autor Charles Nordhoff și James Norman Hall
Subiect Revolta de pe Bounty
Gen nuvelă istorică
Serie The Bounty Trilogy
Ediția originală
Editură Little Brown and Company
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Data primei apariții 1932
Cronologie
Men Against the Sea
Men Against the Sea
Men Against the Sea {{{text}}}

Răscoala de pe Bounty este un roman de Charles Nordhoff și James Norman Hall despre revolta matrozilor de pe nava Bounty. Există o trilogie cu același nume „Trilogia Bounty” scrisă de Charles Nordhoff și James Norman Hall. Prezentarea căpitanului „William Bligh” ca un om brutal este pe placul cititorilor, dar nu corespunde realității. Răscoala de fapt a fost stârnită de un matroz care dorea să se reîntoarcă pe insula femeilor frumoase din Tahiti.

Ecranizări[modificare | modificare sursă]

Abia în anul 1984 Roger Donaldson și Dino De Laurentiis s-au străduit o prezentare ceva mai aproape de realitate, cu privire la escaladarea situației încordate de pe bordul navei, ca și construcția navei este mai aproape de original. În total 5 filme prezintă evenimentele întâmplate fără a mai socoti filmul mut din 1916 care s-a pierdut.

Pe lângă aceste filme a mai fost și un serial de televiziune 1989 cu titlul Insula Răscoalei (Regie Francois Leterrier), filmul caută paralel cu celelate filme de a găsi răspunsul la cauzele revoltei și ce probleme sociologice au apărut în acel timp.

Legături externe[modificare | modificare sursă]