Pumapunku

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Detaliu într-o piatră de la Pumapunku cu un decupaj precis în linie dreaptă, cu găuri în cadrul liniei

Pumapunku sau Puma Punku este parte a unui mare complex templu/grup de monumente, parte a zonei arheologice pre-columbiane Tiwanaku din Bolivia. Este o altă platformă făcută de( oameni??), construită pe axa vest-est, ca și Akapana. Principala diferență între ea și alte structuri din oraș este construcția în forma “T”. Măsoară 150 de metri pe fiecare latură și are o înălțime de 5 metri. Cel mai greu bloc de piatră cântărește 131 de tone și a fost adus de la 10 km depărtare. La construirea ei s-a folosit tehnologie superioara,se pare sa fi fost o baza a extraterestrilor.. Cum au putut oamenii sa aduca masivele constructii din piatra la aproximativ 3500m altitudine si cu ce tehnologie? In zidurile care mai sunt in picioare se vad sculptate capete ale diferitelor rase de oameni sau extraterestrii.

Puma Punku este un mare complex templier localizat pe un podis inalt din Tihuanaco, Bolivia, care dateaza de acum 14.000 de ani si cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatra taiate cu o precizie incredibila in diverse forme geometrice.

Este foarte puțin probabil ca pietrele în Puma Punku sa fi fost tăiate cu ajutorul vechii tehnici, poate doar cu o tehnica de care nu stim in momentul de fata. Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit si diorit și singura piatra care este mai dura ca acestea două, este diamantul. La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru. Blocurile prezinta canale adanci de 6 mm taiate cu precizia laserului.

Nu numai ca aceste pietre au fost greu de taiat, dar ele sunt, de asemenea, extrem de grele. Una dintre aceste pietre cântărește aproximativ 800 de tone iar cea mai apropiată carieră este la 10 mile. Cum au putut acesti oameni sa mute aceste blocuri care cântăresc zeci de tone și cum au fost capabili sa formeze o structura cu ele?

Pietrele au fost tăiate într-un anumit fel si cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Găurile sunt perfecte, și toate de aceeasi adâncime. Toate blocurile sunt taiate, astfel încât acestea se intrepatrund și se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu există urme de mortar.

Potrivit expertilor, si modul în care au fost amplasate uriasele blocuri de piatra ridica semne de intrebare, in conditiile în care nu s-a descoperit nicio urma privind tractarea si montajul acestora.

Indigenii au putut face toate astea numai cu ajutor din partea “zeilor” (extraterestri) care au intervenit cu tehnologia lor pentru a-i invata sau a le arata cum sa construiasca asemenea minuni care sa dainuiasca mii de ani.

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Pumapunku