Prototype (joc video)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Prototype
PROTOTYPE.jpg
Dezvoltator(i) Radical Entertainment[*]
Editor(i) Activision
Designer(i) Eric Holmes[*]
Compozitor(i) Cris Velasco[*]
Serie Prototype[*]
Motor grafic Titanium[1]
Platformă Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Dată lansare
Genuri Joc de acțiune-aventură
Open-world
Moduri Singleplayer
Media disc optic[*]
Control keyboard[*]
Site web http://www.prototypegame.com
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*]
ESRB Mature 17+[*]

Prototype (română "Prototip") este un joc de acțiune dezvoltat de către Radical Entertainment și se bazează pe o poveste uimitoare. Jocul a apărut în anul 2009 pe platformele PlayStation 3, Xbox 360 și pe PC. În aprilie 2012 a fost lansat următorul joc din serie, Prototype 2.

Jucătorul controlează personajul amnezic Alex Mercer în New York City, cu o libertate similară cu cea din seria Grand Theft Auto, în care jucătorul poate vizita mai multe locații și interacționează cu mediul chiar dacă nu este angajat în misiuni. Alex va intra în conflict cu armata, Forțele Speciale Black Watch și 'Infectații' (Oameni infectați cu un virus mutant). În timpul misiunilor el încearcă sa descopere secretele sale din trecut.

Un aspect cheie al lui Prototype este conceptul „ascunde sau distruge”, în care Alex îi consumă pe dușmanii săi și folosește o putere numită shapeshifting. Alex poate consuma organismele pe cele care le-a ucis, ceea ce îi oferă acces la amintirile lor, experiențele lor, precum și formele lor fizice. Alex poate, de asemenea să se transforme în mai multe forme de specialitate pentru atac, apărare, senzoriale sau superioare.

Principalul personaj este Alex Mercer, care este o formă mutant genetic-shifter în care nu își amintește trecutul său. El călătorește prin New York City în încercarea de a recâștiga o parte din memoriile sale și de a afla ce sa întâmplat cu el. De asemenea orasul aproape a disparut din cauza unui virus, iar Forța militară a fost trimisă să remedieze situația din oraș. Alex luptă cu aceste grupuri și caută informații despre Proiectul Blackwatch, care crede el că ei sunt de vină de dezastrul din oraș.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Jeromin, Falk (22 aprilie 2008). „PCGH interview with Radical Entertainment about Prototype”. PCGamesHardware. http://www.pcgameshardware.de/aid,640992/PCGH-interview-with-Radical-Entertainment-about-PROTOTYPE/Strategiespiel/News/. Accesat la 17 iunie 2009. 
  2. ^ a b Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite ignreview
  3. ^ Purchese, Robert (8 aprilie 2009). „Activision sets firm Prototype date”. Eurogamer. http://www.eurogamer.net/articles/activision-concretes-prototype-date. Accesat la 17 iunie 2009. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]