Portal:Scufundare/Introducere

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Scufundarea subacvatică reprezintă acțiunea de pătrundere sau intrare a omului sub apă. Funcție de adâncime, scop, echipament etc, există mai multe metode de scufundare și anume: scufundare sportivă individuală (scufundare liberă (în apnee), snorkeling), scufundare cu aparat autonom de respirat sub apă) și scufundare profesională (scufundare cu alimentare de la suprafață, scufundare cu submersibilul lock-in/lock-out, scufundare în saturație).

Amatori și adepți ai scufundării subacvatice sunt din ce în ce mai mulți. Atrași de o lume în întregime nouă, bogată în culori și populată de viețuitoare în general nepericuloase, aceștia descoperă senzațiile specifice imponderabilității cunoscute doar de astronauți.

În acest portal puteți găsi reunite toate articolele legate de scufundare, aspectele fiziologice și medicale ale scufundării, procedee de scufundare, activități subacvatice legate de scufundări, precum și inventatori, producători de echipamente de scufundare și cercetători din domeniul scufundării.
Portalul constituie un loc foarte indicat pentru pornirea unei căutări, iar pentru cei care vor să contribuie la acest domeniu al Wikipediei, reprezintă mijlocul prin care modificările aduse de ei devin disponibile tuturor celor interesați.