Portal:România în Primul Război Mondial/Comunicatul zilei/1226

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nr. 122 din 13/26 decembrie 1916, ora 9 seara

Pe frontiera de Vest a Moldovei.
Inamicul a bombardat violent pozițiile noastre din valea Cașinului și pe acelea din valea Putnei, unde a și atacat. Contraatacat de trupele noastre inamicul a fost respins. Pe restul frontului și în valea Zăbalei situația neschimbată.
În Muntenia.
În regiunea muntoasă și deluroasă, inamicul a atacat puternic pozițiile noastre de la extrema dreaptă și de la centru. În urma contraatacurilor noastre inamicul a fost respins la centru cu pierderi simțitoare, luându-i-se și mitraliere. În câmpie, inamicul a atacat după o pregătire puternică cu artilerie de câmp și grea pozițiile noastre în regiunea Bălăceanul – Jirlău, de ambele părți ale căii ferate Făurei – Ianca și în regiunea de la sud de Viziru. Toate atacurile inamice au fost oprite sau respinse cu mari pierderi de focul infanteriei, mitralierelor și artileriei noastre.
În Dobrogea.
Atacul inamic asupra aripei noastre drepte a fost oprit. La centru și pe aripa stângă mici acțiuni între patrule și detașamente înaintate de război și făcând 115 prizonieri.
Lista de pierderi nr. 90.
Morți: ofțeri – 4; trupă – 68 (sergenți, caporali și soldați). Răniți: ofțeri – 64; trupă – 218 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați). Dispăruți: ofțeri – 7; trupă – 567 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați)

Marele Cartier General