Portal:România în Primul Război Mondial/Comunicatul zilei/1220

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nr. 115 din 7/20 decembrie 1916, ora 7 dimineața

Pe frontiera de Vest a Moldovei și în Muntenia.
În regiunea muntoasă și deluroasă – liniște. La est de șoseaua Buzău – Râmnicu Sărat și până la Dunăre, artileria noastră a bombardat pe alocuri pozițiile inamice. Mici acțiuni de infanterie de ambele părți. S-au făcut prizonieri 3 ofțeri și 57 soldați..
În Dobrogea.
Atacurile inamice au fost respinse.

Marele Cartier General
Nr. 116 din 7/20 decembrie 1916, ora 9 seara

Pe frontiera de Vest a Moldovei.
Inamicul a bombardat fără efect pozițiile noastre din regiunea Oituz și Cașin.
În Muntenia.
La aripa dreaptă în regiunea muntoasă, liniște; la nord de șoseaua Râmnicu Sărat – Buzău, ciocniri de patrule și focuri de infanterie de ambele părți. La aripa stângă inamicul arată o activitate mai mare. Am respins atacurile sale.
În Dobrogea.
Inamicul a continuat a ataca puternic și cu forțe superioare pe tot frontul și, mai ales la centru, unde ne-am retras puțin. La aripa dreaptă s-a respins un atac inamic. La cea stângă, trupele ruse au distrus în majoritate trupele bulgare care atacau aici, aruncându-le în balta și lacul Babadag, luându-le mitraliere și material de război și făcând 115 prizonieri.
Lista de pierderi nr. 95.
Morți: ofțeri – locotenentul de rezervă Epureanu Stan, din Regimentul 3 Vânători; trupă – 84 (sergenți, caporali și soldați). Răniți: ofțeri – 19; trupă – 161 (sergenți, caporali și soldați). Dispăruți: trupă – 625 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați).

Marele Cartier General