Portal:România în Primul Război Mondial/Comunicatul zilei/1117

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nr. 82 din 4/17 noiembrie 1916, ora 7 dimineața

Frontul de Nord și Nord-Vest.
Pe frontiera de vest a Moldovei acțiunile începute ieri au fost întrerupte din cauza timpului rău. Am luat prizonieri. Pe frontul de nord al Munteniei până la Predeluș acțiuni fără importanță. În valea Prahovei acțiune puternică din partea artileriei și infanteriei inamice, mai ales în stânga râului. Trupele noastre au respins atacurile și-și mențin pozițiile. În regiunea Dragoslavele inamicul a atacat puternic în cursul zilei și al nopții, ajungând pe alocuri la baionetă; însă a fost respins peste tot cu mari pierderi. În valea Oltului inamicul a atacat din nou cu putere, silindu-ne să ne retragem puțin spre Ienciulești. La Jiu ne-am retras puțin spre Ștefănești. Am contraatacat spre aripi și am respins pe inamic cu mari pierderi. La Cerna acțiuni slabe de artilerie.
Frontul de Sud.
Pe Dunăre schimb de focuri de infanterie și artilerie. Artileria noastră a bombardat în chip efcace Rusciucul. În Dobrogea nimic nou.
Lista de pierderi nr. 67.
Morți: ofțeri – generalul Dragalina A. Ioan, comandantul Armatei I; locotenentul activ Rădulescu Alexandru din Regimentul 6 Artilerie; trupă – 209 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați).Răniți: ofțeri – 18; trupă – 351 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați). Dispăruți: trupă – 12 (plutonieri și sergenți).
Lista de pierderi nr. 94.
Morți: ofțeri – locotenentul activ Sărățeanu Grigore din Regimentul 8 Infanterie; trupă – 69 (sergenți și soldați). Răniți: ofțeri – 14; trupă – 197 (plutonieri, sergenți, caporali și soldați). Dispăruți: trupă – 556 (soldați).

Marele Cartier General