Portal:Paranormal

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


modificare 

Paranormal

Paranormal este un termen pentru o varietate de fenomene care ies din sfera normalului.Termenul este folosit în parapsihologie și are de a face cu fenomene ca telepatia , energetica , divinații , percepția extra-senzoriala , telekinezia și feluri de a supraviețui dupa moarte ca reîncarnarea , fantomele , și bântuirile. Termenul este folosit și pentru fenomene mai puțin spirituale , ca OZN-urile și mai multe creaturi misterioase descrise în criptozoologie.

Mai mult despre Paranormal...
modificare 

Articole selectate

Ufologia este un neologism inventat pentru a descrie eforturile colective ale celor care studiază obiectele zburătoare neidentificate (OZN), rapoarte și dovezi asociate. Deși ufologia nu reprezintă un domeniu academic de cercetare, OZN-urile au fost supuse diferitelor investigații de-a lungul anilor de către guverne și academicieni independenți. Nici unul dintre aceste studii n-a ajuns la concluzia în mod oficial că vreun raport ar fi cauzat de nave spațiale extraterestre (de exemplu Seeds 1995: A4). Unele studii au fost neutre în concluziile lor, dar au susținut că principalele cazuri inexplicabile trebuiesc studiate științific în continuare. Cu toate acestea, marea majoritate a OZN-uri care au fost examinate de către anchetatori calificați se dovedesc a avea mai degrabă explicații terestre

modificare 

Imagine selectată

Portal:Paranormal/Imagine selectată

modificare 

Știați că...

Portal:Paranormal/Știați că

modificare 

Teme

Portal:Paranormal/Teme

modificare 

Legături externe

Portal:Paranormal/Legături externe

modificare 

Portaluri asemănătoare

Portal:Paranormal/Portaluri asemănătoare

modificare 

Biografie selectată

Nostradamus (14 decembrie, 15032 iulie, 1566), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume.

Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit.

Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei cât și a altor lucrări despre profeții.

modificare 

Citate

Portal:Paranormal/Citate

modificare 

Liste

Portal:Paranormal/Liste

modificare 

Categorii

Portal:Paranormal/Categorii

modificare 

WikiProiecte

Portal:Paranormal/WikiProiecte

modificare 

Lucruri pe care le poți face

  • de îmbunătățit articolele
modificare 

Subportaluri

Portal:Paranormal/Subportaluri

modificare 

Asociația Wikimedia

Paranormal la Wikiștiri     Paranormal la Wikicitat     Paranormal la Wikimanuale     Paranormal la Wikisursă     Paranormal la Commons
Știri Citate Manuale & Texte Texte Imagini
Ce sunt Portalurile? | Răsfoire după temă