Sari la conținut

Portal:Horror/Articole selectate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Freddy vs. Jason este un film de groază regizat de Ronny Yu. Filmul este o întrepătrundere a francizelor Coșmar pe Strada Ulmilor și Vineri 13. Aceasta este al optulea film din franciza Coșmar pe Strada Ulmilor și al unsprezecea din Vineri 13. În această producție, antagoniștii celor două serii de filme, Freddy Krueger și Jason Voorhees, se luptă unul împotriva celuilalt.

În film, Freddy (Robert Englund) a crescut slab deoarece cetățenilor din localitatea fictivă Springwood, Ohio nu le-a mai fost frică de el. Pentru a-și recâștiga puterea, Freddy îl învie pe Jason (Ken Kirzinger) și-l manipulează să călătorească în Springwood pentru a provoca panică și frică. Cu toate acestea, deși Jason reușește să provoace suficientă frică pentru ca Freddy să-și revină și să bântuie orașul din nou, el continuă să intervină pe teritoriul lui Freddy și să-i fure potențialele victime. Acest lucru face ca în cele din urmă între cei două monștri să apară un conflict violent.

Masca lui Jason

Acest film a marcat ultima apariție a lui Robert Englund în rolul lui Freddy Krueger, acesta portretizându-l în toate cele șapte filme anterioare din seria Nightmare și în serialul de televiziune din anii 1980 precum și primul film de la Friday the 13th Part VII: The New Blood în care Kane Hodder nu interpretează rolul Jason Voorhees.

...citește mai mult