Sari la conținut

Freddy vs. Jason

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Freddy vs. Jason

Afișul filmului
Titlu originalFreddy vs. Jason
Genslasher
RegizorRonny Yu
ScenaristDamian Shannon
Mark Swift
După personaje create de:
Wes Craven
Victor Miller
ProducătorSean S. Cunningham
DistribuitorNew Line Cinema
Director de imagineFred Murphy
MontajMark Stevens
MuzicaGraeme Revell
DistribuțieRobert Englund
Ken Kirzinger
Monica Keena
Jason Ritter
Kelly Rowland
Chris Marquette
Lochlyn Munro
Premiera15 august 2003
Durata97 min.
ȚaraStatele Unite
Filmat înToronto
Vancouver  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiNew Jersey  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat sau subtitrat [1]
Buget30 milioane $
Încasări114,9 milioane $
Precedat deJason Voorhees: Jason X
Freddy Krueger: Wes Craven's New Nightmare
Urmat deJason Voorhees: Vineri 13
Freddy Krueger: Coșmar pe Elm Street
Prezență online

Pagina Cinemagia

Freddy vs. Jason este un film de groază slasher regizat de Ronny Yu. Filmul este o întrepătrundere a francizelor Coșmar pe Strada Ulmilor și Vineri 13. Aceasta este al optulea film din franciza Coșmar pe Strada Ulmilor și al unsprezecea din Vineri 13. În această producție, antagoniștii celor două serii de filme, Freddy Krueger și Jackson (character), se luptă unul împotriva celuilalt.

În film, Freddy (Robert Englund) a crescut slab deoarece cetățenilor din localitatea fictivă Springwood, Ohio nu le-a mai fost frică de el. Pentru a-și recâștiga puterea, Freddy îl învie pe Jason (Ken Kirzinger) și-l manipulează să călătorească în Springwood pentru a provoca panică și frică. Cu toate acestea, deși Jason reușește să provoace suficientă frică pentru ca Freddy să-și revină și să bântuie orașul din nou, el continuă să intervină pe teritoriul lui Freddy și să-i fure potențialele victime. Acest lucru face ca în cele din urmă între cei două monștri să apară un conflict violent.

Acest film a marcat ultima apariție a lui Robert Englund în rolul lui Freddy Krueger, acesta portretizându-l în toate cele șapte filme anterioare din seria Nightmare și în serialul de televiziune din anii 1980 precum și primul film de la Friday the 13th Part VII: The New Blood în care Kane Hodder nu interpretează rolul Jason Voorhees. Jackson (character)

Cronologic, filmul are loc după evenimentele din Jason Goes to Hell: The Final Friday și Freddy's Dead: The Final Nightmare, dar înainte de Jason X. Jason X a fost lansat primul deoarece Freddy vs. Jason a fost blocat în procesul de dezvoltarea în acel moment.[necesită citare] Acest film a reprezentat debutul ca actriță al cântăreței de R&B și câștigătoare de Grammy, Kelly Rowland.

Actori[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Freddy vs. Jason.