Portal:Paranormal

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Portal:-)
Acest portal are nevoie de ajutorul dumneavoastră!
Puteți contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea lui apăsând butonul „modificare sursă”.


modificare 

Paranormal

Paranormal este un termen pentru o varietate de fenomene care ies din sfera normalului.Termenul este folosit în parapsihologie și are de a face cu fenomene ca telepatia , energetica , divinații , percepția extra-senzoriala , telekinezia și feluri de a supraviețui dupa moarte ca reîncarnarea , fantomele , și bântuirile. Termenul este folosit și pentru fenomene mai puțin spirituale , ca OZN-urile și mai multe creaturi misterioase descrise în criptozoologie.

modificare 

Articole selectate

Ufologia este un neologism inventat pentru a descrie eforturile colective ale celor care studiază obiectele zburătoare neidentificate (OZN), rapoarte și dovezi asociate. Deși ufologia nu reprezintă un domeniu academic de cercetare, OZN-urile au fost supuse diferitelor investigații de-a lungul anilor de către guverne și academicieni independenți. Nici unul dintre aceste studii n-a ajuns la concluzia în mod oficial că vreun raport ar fi cauzat de nave spațiale extraterestre (de exemplu Seeds 1995: A4). Unele studii au fost neutre în concluziile lor, dar au susținut că principalele cazuri inexplicabile trebuiesc studiate științific în continuare. Cu toate acestea, marea majoritate a OZN-uri care au fost examinate de către anchetatori calificați se dovedesc a avea mai degrabă explicații terestre

modificare 

Imagine selectată

modificare 

Știați că...

modificare 

Legături externe

modificare 

Portaluri asemănătoare

modificare 

Biografie selectată

Nostradamus (14 decembrie, 15032 iulie, 1566), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume.

Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit.

Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei cât și a altor lucrări despre profeții.

modificare 

Citate

modificare 

Liste

modificare 

Categorii

modificare 

WikiProiecte

modificare 

Lucruri pe care le poți face

  • de îmbunătățit articolele
modificare 

Subportaluri

modificare 

Asociația Wikimedia

Următoarele proiecte ale Fundației Wikimedia oferă mai multe despre acest subiect:

Wikimanuale
Manuale

Commons
Media

Wikiștiri 
Știri

Wikicitat 
Citate

Wikisource 
Texte

Wikiversity
Resurse de învățare

Wikivoyage 
Ghiduri de călătorie

Wikționar 
Dicționar

Wikidata 
Bază de date

Wikispecies 
Director de specii