Polyrhachis gracilior

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Polyrhachis gracilior
Clasificare științifică
SupradomeniuBiota
SupraregnEukaryota
RegnAnimalia
SubregnEumetazoa
InfraregnProtostomia
ÎncrengăturăArthropoda
SubîncrengăturăHexapoda
ClasăInsecta
SubclasăPterygota
InfraclasăNeoptera
SupraordinEndopterygota
OrdinHymenoptera
SubordinApocrita
InfraordinAculeata
SuprafamilieFormicoidea
FamilieFormicidae
SubfamilieFormicinae
TribCamponotini
GenPolyrhachis
Nume binomial
Polyrhachis gracilior[1]
Forel, 1893

Polyrhachis gracilior este o specie de furnică găsită în sud-vestul și nord-estul Indiei. Este una dintre puținele furnici care construiesc cuiburi arboricole[2] realizate din frunze cusute împreună cu mătase produsă de larvele lor.

Descrisă inițial ca o „rasă” a lui Polyrhachis furcata, a fost ridicată la o specie completă de către CT Bingham, care a observat diferențe în forma spinilor.[3] O specie descrisă din Travancore ca weberi de Horace Donisthorpe în 1943, a fost identificată ca fiind identică cu gracilior de către Barry Bolton.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Integrated Taxonomic Information System, , accesat în  
  2. ^ Gaume, Laurence; Megha Shenoy; Merry Zacharias; Renee M. Borges (). „Co-existence of ants and an arboreal earthworm in a myrmecophyte of the Indian Western Ghats: anti-predation effect of the earthworm mucus” (PDF). Journal of Tropical Ecology. 22: 341–344. doi:10.1017/S0266467405003111. 
  3. ^ Bingham, CT (). The Fauna of British India, including Ceylon and Burma. Hymenoptera. Volume 2. Taylor and Francis, London. p. 388. 
  4. ^ Bolton B (). „New synonymy and a new name in the ant genus Polyrhachis F. Smith (Hym., Formicidae)”. Entomologist's Monthly Magazine. 109: 172–180. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]