Podul Rio–Niterói

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Podul Rio–Niterói
Podul Rio–Niterói
22°52′16″S 43°09′24″W / 22.871111111111°S 43.156694444444°V ({{PAGENAME}})
Traversat deBR-101[*][[BR-101 (highway in Brazil)|​]]  Modificați la Wikidata
TraverseazăGolful Guanabara  Modificați la Wikidata
LocațieRio de Janeiro  Modificați la Wikidata
Deschiderea principală300 m[1]  Modificați la Wikidata
Lungime13.300 m  Modificați la Wikidata
Înălțime72 m  Modificați la Wikidata
Construcție
Lansarea proiectului  Modificați la Wikidata
Data deschiderii  Modificați la Wikidata
Utilizare
Prezență online

Podul Președintele Costa e Silva, cunoscut și sub numele de Podul Rio-Niteroi, este un pod ce traversează Golful Golful Guanabara al statului Rio de Janeiro din Brazilia. Acesta conectează orașul Rio de Janeiro de municipalitatea din Niterói. În prezent acesta este cel mai lung pod din beton precomprimat din emisfera sudică, iar al șaselea cel mai lung din lume. De la finalizarea sa în 1974 până în 1985 a fost al doilea cel mai lung pod din lume.

Conceptul său de design datează din 1875 .Făcut pentru a conecta cele două orașe vecine, separate de Golful Guanabara .La început intenția a fost să se construiască un tunel apoi un pod. La 23 august 1968 presedintele Artur da Costa e Silva a semnat un decret pentru autorizarea proiectului, pentru construirea podului. Podul a fost proiectat de Ministrul Transportului Mario Andrezza, sub conducerea acestuia podul a fost început și terminat.

Construcția a început în mod simbolitic pe 23 august 1968, în prezența reginei Elisabeta a ll-a a Regatului Unit și a Prințului Philip duce de Edinburgh, alături de Mario Andrezza(Ministrul Transportului), aceasta fiind prima lor vizită în Brazilia.Munca efectivă a început în ianuarie 1969 și a fost deschis pe data de 4 martie 1974.

Numele său oficial este "Podul Costa e Silva", în onoarea președintelui care a ordonat construcția sa. "Rio-Neitro" a fost doar o poreclă care curând a devenit mult mai cunoscută decât numele său oficial. În ziua de astăzi aproape nimeni nu se mai referă la el cu numele său oficial.

Podul Rio-niteroi
Podul Rio-niteroi
A Panorama taken from Sugarloaf Mountain with a view over the Guanabara Bay. On the left: Rio de Janeiro, on the right: Niterói and in the middle: Santos Dumont Airport. On the background: Rio-Niterói Bridge.
Vizualizare de pe muntele Sugarloaf

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Rio-Niteroi Bridge (Rio de Janeiro/Niteroi, 1974) (în engleză), Structurae, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]