Perkin Warbeck

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la personajul istoric. Pentru piesa de teatru din secolul al XVII-lea de John Ford, vedeți Perkin Warbeck (piesă).
Desen din secolul al XV-lea al lui Perkin Warbeck

Perkin Warbeck (circa 147423 noiembrie 1499) a fost un pretendent la tronul Angliei. Warbeck a pretins că ar fi fost en Richard de Shrewsbury, Duce de York, care era cel de-al doilea fiu al lui Eduard al IV-lea al Angliei, așa numitul Prințul din turn (conform, en "Princes in the Tower". Dacă Richard ar fi fost în viață, atunci el ar fi fost adevăratul pretendent la tronul Angliei dacă fratele său mai mare Eduard al V-lea ar fi fost decedat, conform en legitimității legilor de succesiune ale timpului.

Datorită incertitudinii faptului că Richard ar fi decedat (fie de cauze naturale, fie pentru că ar fi fost ucis în Turnul Londrei) sau că ar fi fost în viață, supraviețuind cumva, pretenția lui Warbeck a căpătat un anumit tip de suport. Entuziaștii ideii ar fi putut crede sincer că Warbeck era de fapt Richard ori l-ar fi susținut pe Warbeck doar pentru că voiau să-l detroneze pe regele curent al momentului, en Henry al VII-lea, și să pretindă tronul. Lipsa de informații corecte privind soarta lui Richard plus susținerea primită de Warbeck din afara Angliei, l-a făcut pe acest pretendent să fie un pericol real pentru noua instaurată Dinastie Tudor. Ca atare, Henry al VII-lea l-a declarat pe Warbeck un impostor.


Biografie[modificare | modificare sursă]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]Titluri pretendente
Predecesor:
Lambert Simnel
— TITULAR —
{{{titlu}}}
Succesor:
Edmund de la Pole