Peninsula Valdes

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Peninsula Valdes
Robben-001.jpg

Peninsula Valdes este o peninsula de-a lungul coastei atlantice în Viedma Department în nord-estul provinciei Chubut, Argentina. Dimensiunea acesteia este de aproximativ 3625 km ². Cel mai apropiat oras este Puerto Madryn.

Cea mai mare parte a peninsulei este teren arid, cu unele lacuri de sare. Cel mai mare dintre aceste lacuri este la o altitudine de aproximativ 40 m sub nivelul mării, până de curând se credea ca este cea joasa altitudine din Argentina și America de Sud. (Cel mai mic punct fiind Laguna del carbon, Argentina).

Este o importanta rezervatie naturala, care a fost trecuta ca o parte a Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1999. Linia de coastă este populata de mamifere marine, cum ar fi leii de mare, elefanti sigilii și blană de sigilii. Balenele mari pot fi găsite în Golful Nuevo și Golful San José, protejand partile de apa situate între peninsula și tarmul patagonez . Aceasta specie de balenă vine aici în perioada mai-decembrie, pentru împerechere și naștere, pentru că apa in golf este mai liniștită și mai calda decât în largul mării. Orca poate fi găsit de-a lungul coastei, în largul mării în afara peninsulei. În acest domeniu, acestea sunt cunoscute la plajă pe țărmul de a capta și leii de mare elefant sigilii.

În interior, o parte din peninsula este populata de rheas, guanacos și maras. O mare diversitate și de păsări traiesc în peninsula de asemenea, cel puțin 181 de specii de păsări, dintre care 66 migratoare, locuiesc in zona, inclusiv Antarctica Pigeon.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Peninsula Valdes