Paul Wesley

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Paul Wesley

Paul Wesley în iulie 2011.
Date personale
Nume la nașterePaweł Tomasz Wasilewski Modificați la Wikidata
Născut (41 de ani)[1] Modificați la Wikidata
New Brunswick⁠(d), New Jersey, SUA Modificați la Wikidata
Căsătorit cuTorrey DeVitto () Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieactor de televiziune[*]
actor de film
actor
regizor de film
producător de film
om de afaceri Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba poloneză
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuTopanga[*][[Topanga (census-designated place in Los Angeles County, California, United States)|​]][2]
Studio City[*][[Studio City (neighborhood of Los Angeles, California, United States)|​]][3]
Hollywood Hills[4]
Atlanta[5]  Modificați la Wikidata
Alte numePaul Wesley[6]  Modificați la Wikidata
Alma materUniversitatea Rutgers
Christian Brothers Academy[*][[Christian Brothers Academy (private school in Monmouth County, New Jersey, United States)|​]]
Marlboro High School[*][[Marlboro High School (high school located in Marlboro Township, in Monmouth County, New Jersey, United States)|​]]
Monmouth Academy[*][[Monmouth Academy (university-preparatory school)|​]]  Modificați la Wikidata
Înălțime180 cm[7][8]  Modificați la Wikidata
Partener(ă)Phoebe Tonkin[9]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Paul Wesley, pe numele său adevărat Paweł Tomasz Wasilewski (n. 23 iulie 1982, New Brunswick, New Jersey) este un actor american, cunoscut publicului datorită rolului Stefan Salvatore din Jurnalele Vampirilor, dar și ca Aaron Corbett din mini-seria Fallen.

Începuturi[modificare | modificare sursă]

Paul Wesley s-a născut în New Brunswick, New Jersey din părinții polonezi Agnieszka și Tomasz Wasilewski și a crescut în Marlboro Township, New Jersey. Are o soră mai mare, Monika, și două surori mai mici, Julia și Leah. Alaturi de limba engleză, vorbește fluent și poloneză, petrecând câte 4 luni pe an în Polonia, până la vârsta de 16 ani. Wesley a urmat cursurile facultății Christian Brother Academy în Lincraft, New Jersey și Marlboro School. În timpul liceului a făcut parte din distribuția serialului Guiding Lights, interepretându-l pe Max Nickerson. S-a transferat de la liceul Marlboro High School la Lacewood Prep School în Howell, New Jersey, pentru că această școală i-a oferit posibilitatea de a-și desfășura în orarul în funcție de îndatoririle sale ca și actor. A absolvit în 2000 și apoi a început cursurile la Rutgers University în New Jersey, dar numai după un semestru, cu acordul părinților săi a renunțat în detrimentul unei cariere în cinematografice.

Carieră[modificare | modificare sursă]

În 2005 a început să folosească numele de Wesley. Când a fost întrebat de ce a ales să schimbe numele acesta a răspuns: Numele meu e foarte greu de pronunțat. Mi-am întrebat familia dacă îmi permite să îl schimb, aceștia au fost de acord, și acest lucru se pare că mi-a fost benefic în carieră.

Paul Wesley a jucat în serialele: 24, 8 Simple Rules The Vampire Diaries American Dream, Army Wives, Cane, Everwood, Guiding Light, Smallville, The O.C și Wolf Lake. A mai apărut în alături de Amber Tamblyn în The Russel Girl și a fost protagonistul mini-seriei Fallen.

Paul Wesley poate fi urmărit în rolul lui Stefan Salvatore, în serialul Jurnalele Vampirilor.

În vara anului 2018 a fost confirmată prezența lui Paul in noul serial TV "Tell me a story".

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Adoră să joace hochei pe gheață și să facă snowboarding. De asemenea, este înteresat de regie și scenariu. Paul Wesley s-a căsătorit cu Torrey De Vitto, actrița din Pretty Little Liars, în 2010, dar în luna iulie 2013 a fost anunțat divorțul celor doi. Din iulie 2013 se întâlnește cu actrița Phoebe Tonkin. După 4 ani de relație cei doi s-au despărțit. În primăvara lui 2019 Paul s-a căsătorit cu Ines de Ramon

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Paul Wesley”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ https://www.dirt.com/entertainers/actors/paul-wesley-topanga-home-1203298758/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ https://www.latimes.com/business/realestate/hot-property/la-fi-hotprop-paul-wesley-home-sale-20160721-snap-story.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ https://www.latimes.com/business/la-xpm-2013-aug-05-la-fi-hotprop-paul-wesley-20130805-story.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ https://www.cheatsheet.com/entertainment/ian-somerhalder-paul-wesley-looked-apartments-next-each-other-make-rehearsing-the-vampire-diaries-easier.html/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ https://web.archive.org/web/20220311000355/http://www.youtube.com/watch?v=LFsmZYa9ffA&gl=US&hl=en&has_verified=1  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  7. ^ https://superstarsbio.com/bios/paul-wesley/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  8. ^ https://starsunfolded.com/paul-wesley-height-weight-age/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  9. ^ https://www.thethings.com/real-reason-why-paul-wesley-broke-up-with-phoebe-tonkin/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]