Otto Roettig

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Otto Roettig
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Mühlhausen/Thüringen, Regatul Prusiei, Imperiul German Modificați la Wikidata
Decedat (79 de ani) Modificați la Wikidata
Kassel, Germania Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațieofițer Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Activitate
RamuraArmata Germană  Modificați la Wikidata
Gradulgeneral  Modificați la Wikidata

Otto Roettig (n. , Mühlhausen/Thüringen, Regatul Prusiei, Imperiul German – d. , Kassel, Germania) a fost un general de infanterie german, care a îndeplinit funcții de comandă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Roettig a servit ca ofițer în Primul Război Mondial. În perioada interbelică a fost ofițer de poliție. A servit în Wehrmacht în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a deținut funcția de comandant al Diviziei 198 Infanterie. A fost decorat pe 19 septembrie 1941 cu Ordinul „Mihai Viteazul” cl. III-a „pentru destoinicia, devotamentul și bravura personală de care au dat dovadă în luptele contra bolșevicilor în colaborare cu trupele române”.[1]

În primăvara anului 1943 a fost numit comandant al Corpului LXVI Rezervă. La mijlocul anului 1943 a fost numit șef al departamentului de inspecție a lagărelor de prizonieri de război din cadrul OKW.[2] A fost capturat de armata britanică și a fost prizonier până în 1947, inclusiv în lagărul Islanda Farm.

Decorații[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Decretul Regal nr. 2.628 din 19 septembrie 1941 pentru conferiri de decorațiuni de războiu și medalii, publicat în Monitorul Oficial, anul CIX, nr. 228 din 26 septembrie 1941, partea I-a, p. 5.716.
  2. ^ Barbara Stelzl-Marx: Zwischen Fiktion und Zeitzeugenschaft: amerikanische und sowjetische Kriegsgefangene im Stalag XVII B Krems-Gneixendorf, pp. 23f. (eingeschränkte Vorschau Online bei Google Book Search).

Legături externe[modificare | modificare sursă]