Olivier Rousteing

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Olivier Rousteing
Olivier Rousteing.jpg
Olivier Rousteing în 2016
Date personale
Născut (33 de ani)
Bordeaux, France
NaționalitateFrench
CetățenieFlag of France.svg Franța Modificați la Wikidata
OcupațieFashion designer
Activitate
DomiciliuParis, France
Alma materEsmod[*]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2003–present
Prezență online

Olivier Rousteing (n. ,[1] Bordeaux, Franța) este un designer de modă francez și directorul de creație al casei de modă Balmain. Rousteing a fost adoptat de un cuplu de la vârsta de 1 an.[2] Mama acestuia este optician, în timp ce tatăl său este manager maritim. Olivier a crescut în Bordeaux și s-a mutat la Paris pentru a studia la ESMOD (Ecole Supérieure des Arts et techniques de la Mode). În 2003, Rousteing a absolvit și a început cariera ca designer la Roberto Cavalli, devenind mai apoi șeful pentru diviza feminină a brandului.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 2003, a absolvit facultatea și și-a început cariera de designer la Roberto Cavalli, unde a fost promovat ca director de creație a colecției italiene women's ready-to-wear, ocupând această poziție pentru cinci ani de zile.[3] Rousteing s-a alăturat Balmain în 2009.[4] La începutul drumului la Balmain a lucrat împreună cu Christophe Decarnin, fiind la acel timp directorul de creație al casei de modă franceze.[5]

Pe 26 aprilie 2011, la 25 de ani, Olivier Rousteing l-a înlocuit pe Christophe Decarnin ca director de creație al casei Balmain.[6] Admirând estetica propusă de Decarnin, el a vrut să orienteze casa de modă spre cel mai rafinat aspect al couture-ului francez. La momentul promovării acestuia, Rousteing a fost un designer relativ necunoscut, însă a adus un simț estetic nou și tânăr de care avea nevoie brand-ul și care s-a păstrat și la această zi. El a fost creditat cu adăugarea influenței asiatice în colecțiile lui, Asia cuprinzând o mare parte din clienții Balmain.[7] Vârsta, rasa și inițial anonimatul lui Olivier a creat multă controversă pentru oamenii aflați deja în industria modei. "Oamenii au avut reacții ca 'Oh, Doamne, o minoritate ca el la conducerea unei case de moda franceze!' " a declarat Rousteing revistei Out în 2015.

De la sosirea lui, colecția pentru bărbați reprezintă acum 40 la sută din veniturile Balmain. Chiar dacă compania nu a făcut publice cifrele, s-a estimat că veniturile Balmain au crescut de la 15% la 20% între 2012 și 2015. Rousteing a deschis un magazin Balmain în Londra, stand-alone boutique-ul casei de moda în afara Parisului.[8] Un magazin Balmain al New York-ului s-a deschis în SoHo, în aprilie 2016.[9] Alte magazine sunt în faza de planificare.

Cu ajutorul prietenilor celebrii precum Kim Kardashian, Kelly Rowland, Jennifer Lopez, Rihanna, Beyonce, Justin Bieber, Nicki Minaj, Chris Brown, EMFAM și diverse modele, inclusiv cele de la Victoria’s Secret, Rousteing a ajutat ca Balmain să devină primul label francez care să treacă de un milion de urmăritori pe Instagram.[10]

El a mai conceput și costume pentru operă, Renaissance – un balet de 27 de minute cu 22 de dansatori[11], care a fost coregrafiat de Sébastien Bertaud și deschis la Opéra de Paris pe 13 iunie 2017[12].

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Rousteing a fost adoptat și este homosexual.[13]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ http://dirigeants.bfmtv.com/Olivier-ROUSTEING-5908053/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ Van Meter, William (). „Olivier Rousteing: A Self(ie)-Made Man”. LPI Media. Accesat în . 
 3. ^ http://en.vogue.fr/vogue-list/thevoguelist/olivier-rousteing/988
 4. ^ “Olivier Rousteing Named New Designer at Balmain.” T Magazine. Accessed 26 ianuarie 2014. http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2011/04/26/olivier-rousteing-named-new-designer-at-balmain/
 5. ^ http://en.vogue.fr/vogue-list/thevoguelist/olivier-rousteing/988
 6. ^ Olivier Rousteing Vogue
 7. ^ admin. “Exclusive Interview with Balmain’s Olivier Rousteing.” The D’Vine. Accessed 26 ianuarie 2014. http://www.the-dvine.com/2012/11/exclusive-interview-with-balmains-olivier-rousteing/.
 8. ^ Schneier, Matthew (). „Olivier Rousteing Puts Balmain Men's Wear on the Runway”. Accesat în . 
 9. ^ http://www.papermag.com/balmain-opens-flagship-store-1710103151.html
 10. ^ Vingan, Alyssa (). „Balmain's Olivier Rousteing Opens Up About Industry Racism and Instagram in 'Out'. Breaking Media, Inc. Accesat în . 
 11. ^ Crisell, Hattie. „Balmain's Ballet: First Look At Olivier Rousteing's Designs For The Paris Opéra”. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |nume= și |last= (ajutor)
 12. ^ „Bertaud / Bouché / Paul / Valastro - Ballet - Season 16/17 Programming” (în engleză). Accesat în . 
 13. ^ Weir, Laura. „Olivier Rousteing's Childhood Memories”. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]