Sari la conținut

Oameni anxioși

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Oameni anxioși
Informații generale
AutorFredrik Backman[1]
Ediția originală
Data primei apariții

Oameni anxioși (în suedeză Folk med ångest) este un roman de Fredrik Backman. Romanul a fost publicat în 2019 de editura Månpocke.[2] În limba engleză a fost tradus în 2021.[3] În limba română a fost tradus de Andreea Caleman și a apărut în mai 2020 la Editura Art în colecția Musai.[4]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În urmă cu zece ani, un bărbat și-a pierdut toate economiile din cauza unui accident financiar. A vizitat un bancher financiar pe nume Zara și i-a cerut sfaturi, dar ea a spus categoric că a fost vina lui pentru că i-a dat băncii banii. Bărbatul i-a scris o scrisoare înainte de se sinucide sărind de pe pod.

În zilele noastre, o femeie încearcă să jefuiască o bancă pentru a obține suficienți bani pentru a plăti chiria, astfel încât fostul ei soț să nu-i ia copiii. Din păcate, este o bancă fără numerar, așa că ea intră în panică și fuge într-un bloc de apartamente din apropiere pentru a evita să fie prinsă de poliție. Ea intră într-un apartament, iar oamenii dinăuntru îi văd pistolul și presupun că este un jaf. Acceptă ezitant să îi ia pe oameni ostatici în timp ce încerca să mențină ordinea.

Adaptări[modificare | modificare sursă]

A fost adaptat de Netflix ca un serial TV omonim, care a avut premiera la 29 decembrie 2021.[5]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]