Noaptea Valpurgiei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Noaptea Valpurgiei (în germană Walpurgisnacht) este o sărbătoare de origine germană care se ține în noaptea de 30 aprilie/1 mai a fiecarui an. Denumirea vine de la sfânta Walburga, a cărei zi este pe 1 mai. Este o sărbătoare importantă pentru creștinii din Germania, Olanda, Cehia, Suedia, Estonia, Letonia și Finlanda, dar și pentru sataniștii din S.U.A.

După credința populară din Germania, în această noapte vrăjitoarele și demonii se dezlănțuie pentru câteva ore, vestind sosirea primăverii. Tot în Germania se spune că pe 1 mai își fac apariția spiritele pământului și zânele, pentru a trece pământul în siguranță la sezonul de vară. Oamenii sărbătoresc prin petreceri mari, însoțite de mâncare și își pun maturi între picioare și se urcă pe dealuri privind înainte la anotimpul ce urmează. Tot atunci se obijnuiește ca oamenii să își viziteze rudele decedate la cimitir.

Aceasta sărbătoare este legată de multe legende și tradiți. Într-o astfel de noapte se spune că Faust a fost martor la neagra ceremonie celebrată de vrăjitoare și diavoli. De asemenea tot în acestă noapte, în anul 1966, Anton LaVey a înființat Biserica Satanică.