Nijverheidsbrug

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nijverheidsbrug
(în română Podul Industrial)
Nijverheidsbrug (în română Podul Industrial)
Podul Industrial în poziție basculată
Traversat deLinia 52
TraverseazăCanalul Bruxelles-Escaut
LocațieRuisbroek (Puurs-Sint-Amands)
Întreținut deDe Vlaamse Waterweg nv și Infrabel[1]
TipPod basculant
Lățime24 m
Zona liberă dedesubt4,64 m (nebasculat)
Construcție
MaterialOțel
Utilizare
Nijverheidsbrug se află în Belgia
Podul Industrial
Podul Industrial
Poziția pe harta Belgiei
Prezență online

Nijverheidsbrug (în română Podul Industrial) este un pod basculant peste canalul Bruxelles-Escaut, care funcționează în Ruisbroek, un sector din comuna belgiană Puurs-Sint-Amands. Situat la kilometrul fluvial 28,5[2], podul este traversat de calea ferată 52, care conectează Puurs cu orașul Anvers. Structura podului este metalică, de tip grinzi cu zăbrele. Podul este proprietatea administrației flamande a apelor interioare, De Vlaamse Waterweg nv, însă infrastructura feroviară aparține Infrabel, compania federală belgiană de profil.[1]

În stare nebasculată, gabaritul de navigație este de 4,34 m, iar înălțimea de liberă trecere de 4,64 m.[2] Podul basculează de circa 5000 de ori pe an pentru a permite trecerea navelor[3] și este închis de circa două ori pe oră pentru a asigura traficul feroviar.

A fost aleasă soluția unui pod basculant deoarece construirea unui pod cu o înălțime liberă mai mare ar fi implicat și realizarea unui pod feroviar mai înalt peste râul Rupel, ceea ce ar fi crescut în mod semnificativ costurile.[4] Podul a fost modernizat în martie 2017 și include aproximativ 20 km de cabluri și 4000 de conexiuni în tablourile de siguranțe.[3] Toate sistemele de acționare și cele de siguranță sunt dublate, pentru a exista întotdeauna o soluție de rezervă în cazul unei eventuale avarii.[3]

Galerie de imagini[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Ben Weyts, Ministrul Mobilității. „Răspuns la interpelarea nr.1007 din 20 martie 2017 a deputatului Bart Somers”. vlaamsparlement.be (în neerlandeză). Parlamentul Regiunii Flamande. Accesat în . 
  2. ^ a b „Nijverheidsbrug”. visuris.be (în neerlandeză). De Vlaamse Waterweg nv. Accesat în . 
  3. ^ a b c „Zeg niet zomaar brug tegen de Nijverheidsbrug”. infrabel.be (în neerlandeză). Infrabel. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Ben Weyts, Ministrul Mobilității. „Răspuns la interpelarea nr.273 din 9 noiembrie 2016 a deputatului Tom van Grieken”. vlaamsparlement.be (în neerlandeză). Parlamentul Regiunii Flamande. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Nijverheidsbrug la Wikimedia Commons