Nicky Byrne

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nicky Byrne
Date personale
Nume la naștereNicholas Bernard James Adam Byrne
Născut9 octombrie, 1978
Dublin, Irlanda Modificați la Wikidata
Căsătorit cuGeorgina Byrne[*][[Georgina Byrne |​]][1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Irlanda Modificați la Wikidata
OcupațieCântăreț
Autor de melodii
Fotbalist
Activitate
OrigineDublin, Irlanda
StudiiPobalscoil Neasáin[*][[Pobalscoil Neasáin (Mixed secondary school, Dublin, Ireland)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalPop
Tipul de voceBariton  Modificați la Wikidata
Instrument(e)Voce
Ani de activitate1998 - prezent
Case de discuriSony BMG UK
Interpretare cuWestlife
Prezență online

Nicholas Bernard James Adam Byrne (n. 9 octombrie, 1978 în Dublin, Irlanda) este cel mai în vârstă membru al trupei irlandeze Westlife.

Cariera fotbalistică[modificare | modificare sursă]

Înainte să se alăture trupei din Sligo, IOU, Byrne a fost un fotbalist ce a jucat pentru Home Farm F.C. St. Clemintines Boys F.C. în North Dublin. A devenit un jucător de fotbal profesionist și a intrat în echipa Leeds United ca portar în 1995. A fost titular în câștigarea trofeului FA Youth Cup în 1997.

A jucat la Leeds timp de doi ani, părăsind echipa după ce contractul său a expirat în iunie 1997. După aceea a mai jucat la Shelbourne, Cobh Ramblers și St. Francis F.C., toate echipe irlandeze.

Pe 14 mai 2009 Nicky a fost rezervă pentru echipa FC Liverpool Legends XI într-un meci pentru a marca 20 de ani de la dezastrul Hillsborough.

Cariera muzicală[modificare | modificare sursă]

În 1997 a participat la o audiție pentru o nouă trupă masculină irlandeză după ce a fost observat de managerul trupei Boyzone, Louis Walsh și contactat de acesta pentru a face parte din noua trupă, Westlife. S-a alăturat trupei, alături de Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan și Brian McFadden.

Primul său album cu Westlife a fost lansat în noiembrie, 1999, numit Westlife. Împreună cu Westlife, Byrne a avut 14 piese numărul 1 în Regatul Unit, 7 albume numărul 1 și a vândut peste 40 de milioane de discuri la nivel mondial.

Familia[modificare | modificare sursă]

Nicky Byrne s-a căsătorit cu prietena sa din copilărie, Georgiana Ahern, pe 5 august, 2003. Georgiana a născut doi băieți gemeni, Rocco Bertie Byrne și Jay Nicky Byrne, pe 20 aprilie 2007.

  1. ^ https://www.dublinlive.ie/news/celebs/nickybyrne-georginaahern-malahide-westlife-dreamhome-20326504, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)