MycoBank

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
MycoBank
Content
Descriptionnume și combinații micologice, eventual combinate cu descrieri și ilustrații
Contact
Research centerCentrul de biodiversitate fungică
Access
Websitewww.mycobank.org

MycoBank, este o bază de date online, care documentează noi nume și combinații micologice, combinate în cele din urmă cu descrieri și ilustrații. Acesta este condus de centrul de biodiversitate fungică Centraalbureau voor Schimmelcultures din Utrecht.[1]

Fiecare noutate, după ce a fost verificată de experți nomenclaturiști și găsită în conformitate cu ICN (Codul Internațional de Nomenclatură pentru alge, fungi și plante), i se alocă un număr MycoBank unic înainte ca noul nume să fie publicat în mod valabil. Acest număr poate fi apoi citat de către autorul denumirii în publicația în care este introdus noul nume. Numai atunci, acest număr unic devine public în baza de date.

Procedând astfel, acest sistem poate ajuta la rezolvarea problemei de a ști ce nume au fost publicate în mod valabil și în care an.

MycoBank este legată de alte baze de date micologice importante, ar fi Index Fungorum, Life Science Identifiers, Global Biodiversity Information Facility (GBIF) și alte baze de date. MycoBank este unul dintre cele trei depozite nomenclaturale recunoscute de Nomenclature Committee for Fungi; celelalte sunt Index Fungorum și Fungal Names.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Hawksworth DL. (). „Universal fungus register offers pattern for zoology”. Nature. 438 (7064): 24. Bibcode:2005Natur.438Q..24H. doi:10.1038/438024bAccesibil gratuit. PMID 16267528. 
  2. ^ Redhead, Scott A.; Norvell, Lorelei L. (). „MycoBank, Index Fungorum, and Fungal Names recommended as official nomenclatural repositories for 2013” (PDF). IMA Fungus. 3 (2): 44–45. doi:10.1007/BF03449512. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]