Moștenirea lui Jupiter

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Moștenirea lui Jupiter este un serial american cu supereroi care a apărut pe Netflix pe 7 Mai 2021, precum și alte platforme de streaming.[1] Serialul este bazat pe seria de benzi desenate cu același nume publicate de Image Comics încă din 2013, creată de scenaristul Mark Millar și desenatorul Frank Quitely, ambii scoțieni.[2] Benzile desenate au fost adaptate într-un scenariu de serial de către Steven S. DeKnight[3], cunoscut pentru lucrul său în serialul Spartacus și filmul Pacific Rim,[4] însă el a fost înlocuit ca scenarist de Sang Kyu Kim. [5]Ea, la rândul ei, este cunoscută pentru The Walking Dead. [6]În serial, rolurile principale sunt jucate de Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade și Matt Lanter.[7] În iunie 2021, serialul s-a terminat după un singur sezon[8], însă Netflix va produce o continuare anime numită Super Crooks.[9]

Scenariu[modificare | modificare sursă]

La scurt timp după sinuciderea tatălui lui Sheldon Sampson în 1929, declanșat de Joia Neagră, fostul om de afaceri Sheldon călătorește pe o insulă neexplorată din Oceanul Atlantic, unde el, fratele său, Walter și alți patru au primit superputeri. Apoi creează o echipă de super-eroi numită Uniunea Justiției și idealurile sale călăuzitoare - să nu ucizi niciodată pe nimeni, să nu intervii niciodată în chestiuni politice - rămân neschimbate în timpul aventurilor sale ca Utopian.Cu toate acestea, următoarea generație de supereroi, inclusiv copiii săi, se luptă să se ridice la înălțimea idealurilor sale rigide și a așteptărilor ridicate. Când fiul lui Sheldon, Brandon pare să omoare pe unul dintre cei mai mari dușmani ai lor, se aprinde o dezbatere publică asupra faptului dacă aceste idealuri sunt încă relevante.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Jupiter's Legacy Debuted as the Biggest Show Across All Streaming Platforms” (în engleză). CBR. . Accesat în . 
  2. ^ „Jupiter's Legacy (comic)”, Wikipedia (în engleză), , accesat în  
  3. ^ „Jupiter's Legacy (TV series)”, Wikipedia (în engleză), , accesat în  
  4. ^ „Steven S. DeKnight”. IMDb. Accesat în . 
  5. ^ „Jupiter's Legacy (TV series)”, Wikipedia (în engleză), , accesat în  
  6. ^ „Sang Kyu Kim”. IMDb. Accesat în . 
  7. ^ „Jupiter's Legacy (TV series)”, Wikipedia (în engleză), , accesat în  
  8. ^ Clark, Travis. „Viewer data sheds light on why Netflix ended 'Jupiter's Legacy' and renewed 'Shadow and Bone' for season 2” (în engleză). Business Insider. Accesat în . 
  9. ^ 'Jupiter's Legacy' Canceled, But Netflix Spinoff Still on the Way” (în engleză). Streaming. Accesat în .