Mihai Cristian Apostolache

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Mihai Cristian Apostolache (n. 14 iunie 1979, com. Ciorani, județul Prahova) este conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Din anul 2013 este Director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești. Este redactor-șef al Journal of Law and Administrative Sciences. Este autor al lucrărilor “Primarul în România și Uniunea Europeană”, "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale comentată și adnotată" și “Despre stat, administrație locală, Constituție și realitatea europeană”. Este coautor al cursului Deontologia funcționarului public. Editor-coordonator a patru volume colective și autor a peste 50 de articole publicate în reviste de prestigiu din țară și străinătate. A organizat cinci evenimente științifice naționale și internaționale.

A exercitat două mandate de deputat în perioada 2004-2008, respectiv 2008-2012, în primul fiind ales pe lista de partid, iar în al doilea uninominal. După ce 13 ani a fost membru PSD, în anul 2010, după Congresul PSD în care a fost schimbat Mircea Geoană, din a cărui echipă a făcut parte, a trecut la PDL, iar după fuziunea PDL cu PNL, în anul 2015 a revenit la social-democrație, alăturându-se proiectului politic al lui Mircea Geoană, Partidul Social Românesc. În acest sens, pe 16 iunie 2015, cu o lună înainte de a se înregistra oficial partidul, a anunțat că a acceptat invitația președintelui Mircea Geoană de a construi împreună un partid de stânga, modern, european.

Mihai Apostolache a asigurat legătura între Institutul Aspen și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, care s-a concretizat prin încheierea unui protocol de colaborare între cele două entități.

În prezent este și președinte-fondator al Asociației „Prahova în acțiune”.

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]