Microïds

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Microïds
TipCorporație
Fondată1984
ȚaraFranța  Modificați la Wikidata
SediuMontreuil
Paris
Oameni cheieElliot Grassiano, Emmanuel Olivier
IndustrieJocuri video
Angajați150+ (95 in Montréal)
Prezență online
http://www.microids.com/

Microïds este o companie franceză de software care dezvoltă jocuri video. Începând din anul 2003 face parte din MC2 France. Brandul Microïds a fost relansat la capătul anului 2007. De la începutul lui 2010, Microïds face parte din Anuman.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Microïds a fost fondată în anul 1985 de către Elliot Grassiano. în primii 10 ani, Microïds era doar un studio de dezvoltare, dar ei s-au extins în 1995 în domeniile editură și distribuție. În acest timp Microïds France a fost situată în Vélizy (aproape de Paris), Franța. Compania s-a extins apoi în întreaga lume cu un studio de editură în Milano, Italia (Microïds Italy), un studio de distribuție în Milton Keynes, Marea Britanie (Microïds Ltd) și un studio de dezvoltare în Montréal, Canada (Microïds Canada Inc.).

MC2 France[modificare | modificare sursă]

În 2003, Emmanuel Olivier (fondatorul Index+) a creat o nouă companie numită MC2 France care ulterior a fuzionat cu Microïds. În septembrie 2003 MC2-Microïds ajunge la Wanadoo Edition ca parte a unei afaceri cu guvernul Francez pentru a salva Microïds de la faliment. De asemenea, Wanadoo devine acționar cu 12% din Microïds. Emmanuel Olivier a devenit CEO atunci când Elliot Grassiano a părasit compania.

În martie 2005 Ubisoft anunță intenția de cumpărare a MC2-Microïds (Microïds Canada) pentru a o integra în studiourile Ubisoft's Montreal. Acestu lucru include doar 50 de angajați ai MC2-Microïds și departamentul tehnic; cu toate acestea, acordul nu include orice transfer de proprietate intelectuală. Microïds Italy s-a desprins de companie în 2005, ajungând la editorul italian Blue Label Entertainment.

Pe data de 28 noiembrie, 2007 MC2 France a relansat oficial brandul Microïds, si toate viitoarele produse ale companiei vor fi lansate sub brandurile Microïds Montreal și Microïds Paris. Sediul central al compniei se află în Montrouge, o suburbie din Paris care are un studio de dezvoltare în Montreal, Canada.

Jocuri[modificare | modificare sursă]

MC2-Microïds este bine cunoscută pentru dezvoltarea de jocuri de aventură, inclusiv Syberia, Syberia II, Post Mortem și continuarea Still Life. Alte jocuri notabile, produse de Microïds sunt Far Gate și seria de jocuri de acțiune pentru Commodore Amiga Nicky Boum.

În 2007 Microïds a anunțat că lucrează la o serie de jocuri în colaborare cu diverse studiouri de dezvoltare, cum ar fi Elektrogames, Kheops Studio, Mzone Studio, TOTM Studio și White Birds Productions. A fost de asemenea anunțat că Still Life 2 va fi dezvoltat de către GameCo Studios. În 2008 Microïds a anunțat că au încheiat un acord cu editorul Encore (parte deinNavarre Corporation), unde Encore trebuie să publice întregul catalog Microïds în America de Nord.

Legături externe[modificare | modificare sursă]