Metalurgistul Cugir

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Metalurgistul Cugir
Logo Metalurgistul Cugir.png
Informații generale
Nume completMetalurgistul Cugir 1939
Nume precedent(e)CSO Cugir
Data fondării1939
Culori600px vertical stripes Blue HEX-0E3193 Red HEX-FF0000.svg 
StadionArena CSO,
Cugir, Alba
(10.000 locuri)
CampionatLiga a III-a  Modificați la Wikidata
PreședinteRomânia Ciprian Pahone
AntrenorRomânia Marius Opric
Prezență online
facebook
Palmares
NaționalLiga a IV-a (1)
Sezon actual
Soccerball current event.svg
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga a III-a 2019-2020

Metalurgistul Cugir este un club de fotbal din Cugir, România care evoluează în Liga a III-a.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Istoria ,,recentă” începe în anul 2008 când după ani de secetă sportivă ,,la poalele Drăganei” se hotărăște înființarea unui club sportiv cu mai multe ramuri unde copiii din orașul Cugir să poată să facă sport.

Astfel ia naștere CSO Cugir un club sportiv polivalent unde orice copil se poate înscrie gratuit pentru a practica sportul preferat. Tot atunci se înființează și secția de fotbal care pornește din Liga a V-a sub denumirea de CSO CUGIR.

Sezonul 2008-2009 este unul de acomodare cu tot ceea ce urma să se întâmple la Cugir iar din cauza lipsei de experiență în competiții se ratează la limită promovarea în liga a IV-a echipa terminând pe locul 2.

Sezonul 2009-2010 este unul fulminant în care CSO și-a zdrobit adversarii reușind promovarea în Liga a IV-a cu 22 victorii, 1 meci egal, 1 meci pierdut și un golaveraj de + 75.

Nou promovată în Liga a IV-a CSO Cugir pleca la drum în sezonul 2010-2011 cu gândul de a acumula experiență și a termina pe un loc cât mai bun la sfârșitul campionatului. Seriozitatea și valoarea echipei îi aduce pe cugireni în lupta pentru câștigarea campionatului însă experiența ,,duelurilor puternice” își spune din nou cuvântul și CSO ratează în ultimul meci câștigarea campionatului după 1-1 cu Performanța Alba Iulia (echipa campioană), meci în care cugirenii au irosit o sumedenie de ocazii și un penalty în minutul 82.

Urmează sezonul 2011-2012 un an în care CSO Cugir își propune promovarea în Liga a III-a, an cu dueluri eroice, contestații, meciuri aprinse și multe suspiciuni dar care se termină prost cugirenii pierzând la 1 punct câștigarea campionatului în favoarea echipei AS Europa Alba Iulia.

Al 5-lea an de existență aduce CSO Cugir în lumina reflectoarelor județului Alba. Peste 500 de copii din Cugir implicați în sport, 6 secții sportive cu rezultate notabile la nivel județean și național, secția de tenis cu Bogdan Borza triplu campion European (la categoria de vârstă 14 ani în anul 2012) responsabilizau echipa de fotbal seniori care nu mai avea voie să facă nici un pas greșit. Ghidați de vorba ,, acum ori niciodată " CSO Cugir își zdrobește adversarii din campionat câștigând titlul de campioană și având 21 de puncte în fața echipei de pe locul 2 Performanța Alba Iulia. Urma barajul unde cugirenii nu aveau voie să facă nici un pas greșit și în fața unei asistențe foarte numeroase care a bătut 460 km să îi susțină au făcut spectacol surclasând echipa campioană a județului Sălaj Rapid Jibou cu 4-0 ! A fost și meciul în care a ,, reînviat Metalurgistul Cugir" echipă care a scris istorie în fotbalul mare cu ceva ani în urmă.

Foști Jucători[modificare | modificare sursă]

Foști antrenori[modificare | modificare sursă]