Metalhead

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

METALHEAD este o organizație din România care are ca scop promovarea trupelor românești de rock și heavy metal.

METALHEAD a fost înființată în anul 2004 de catre antreprenorul Ionescu Emil (fondator si al iabilet.ro, site-ul lider in ticketing (vanzare de bilete) in Romania dar si al BestMusic Live, cel mai mare organizator de concerte din Romania - conform bilanturi ANAF 2022 pe CAEN 9002), și și-a lansat un website, www.metalhead.ro iar apoi a recut la organizarea de evenimente cu trupe locale și din străinătate.

În toamna lui 2006, NCH, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții din lume, a semnat un contract cu METALHEAD cu scopul principal de a investi și de a extinde activitatea și brandul acesteia.

În 2007 a fost lansat înca un proiect marcă METALHEAD, METALHEADTV.com, prima televiziune cu adevarat online din Romania. METALHEADTV ofera emisiuni care constau în filmări și interviuri video de la concerte și evenimente, adunând până în prezent peste 116 emisiuni.

În 2008 a fost lansat un nou proiect, ROCKTUBE, o nisă dedicată video sharing-ului creată în special pentru ascultătorii de rock și de metal. În septembrie 2010 ROCKTUBE atinge pentru prima dată pragul 10.000 de vizitatori pe zi.

În prezent METALHEAD.ro are 350.000 de cititori lunari situându-se pe primul loc în Europa conform trafic.ro Arhivat în , la Wayback Machine. si alexa.com Arhivat în , la Wayback Machine.

Pana in 2023 in cei 20 de ani de activitate METALHEAD a organizat peste 2000 de evenimente rock si metal cu nume precum Iron Maiden, Slipknot, Deep Purple, Parkway Drive, Hollywood Vampires, Pantera, Deftones, Disturbed, Godsmack, SLAYER, Gojira, Arch Enemy, Insomnium, Uriah Heep, Whitesnake, Garbage, Billy Corgan, Behemoth, Nightwish, Cannibal Corpse, Powerwolf, Anti-Flag, Papa Roach, Stone Sour, Anathema, Satyricon, Hipocrisy, Lake Of Tears, Obituary, Napalm Death, Rotting Christ, Sepultura, Watain, Moonspell, Sabaton, Accept, Primordial, Sonata Arctica, Amon Amarth, Delain, Last Hope, Agnostic Front, Dragonforce, Amorphis, Death, Ensiferum, Fleshgod Apocalypse, Evanescence, Delain, Apocalyptica, Asking Alexandria, Solstafir, Cradle Of Filth, Lacuna Coil, Kreator, Annihilator, Dark Transquillity, Arkona, Dead Kennedys, Hollywood Undead, Joe Satriani, Soilwork, Bullet For My Valentine, Evergrey si multi altii. (conform paginii lor de Facebook).