Melania Medeleanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Melania Medeleanu este o prezentatoare română de știri la postul Prima TV. A fost căsătorită cu solistul formației Taxi, Dan Teodorescu.

Melania Medeleanu și-a început cariera în calitate de prezentatoare a unei emisiuni de rebus de pe televiziunea publică, pentru a trece la Realitatea TV începând din 2002, la puțină vreme după lansarea postului (2001). Are la activ stagii de pregătire la televiziuni locale din Statele Unite.

În prezent este editor-prezentator al știrilor PrimaTV - Focus.

Coordonează activitățile ONG-ului Magicamp dedicat reintegrării copiilor cu afecțiuni oncologice în viața socială. Prin jocuri discret supravegheate de medici și personal de specialitate, Magicamp ajută copiii la clădirea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului acestora față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale.

Fondator și trainer la Dicție fără cusur unde organizează cursuri de dicție și public speaking. Experiența ca om de televiziune, studiile aprofundate în Logopedie și Comunicare și relații publice dar și un certificat de formator, atestat de CNFPA, o recomandă pentru aceste cursuri. [1]

Este absolventă a BBC Radio School și licențiată în Psihologie și Sociologie la Universitatea Spiru Haret Bucuresti. Are la activ un premiu APTR pentru cel mai bun jurnal de știri, împreună cu echipa Realitatea TV (2005).[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Din cele cateva zeci de gale, evenimente sportive și acțiuni caritabile pe care le-am găzduit am învățat cum să-i pun pe alții în valoare. Am ținut discursuri și am aflat pe pielea mea cum arată emoția fără margini, cum tremură vocea și inima o ia la goană. Dar așa am  învățat și  cum să înving teama de vorbit în public și cum să construiesc un discurs cât mai atrăgător pentru cei care mă urmăresc. Toate cele de mai sus m-au ajutat să construiesc cele două cursuri pe care azi am bucuria să le susțin: dicție și public speaking. Două cursuri care s-au nascut din experiența unui om care a avut timp și ocazii să greșească și să învețe din greșeli. Să experimenteze și să primească șansa de a crește cu fiecare nouă experiență. Celor 20 de ani de continuă practică li se adaugă cunoștințele teoretice: studii aprofundate în Logopedie șiComunicare și relații publice dar și un certificat de formator, atestat de CNFPA.
  2. ^ Conform biografiei de pe Realitatea.net, accesată la http://www.realitatea.net/echipa/melania-medeleanu.html Arhivat în , la Wayback Machine.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri