Medieval: Total War

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Medieval: Total War
Medieval: Total War
Dezvoltator(i) The Creative Assembly
Editor(i) Activision
Compozitor(i) Jeff van Dyck[*]
Serie Total War
Motor grafic Shogun: Total War
Ultima versiune 1.1
Platformă Microsoft Windows
Dată lansare 19 august 2002
Genuri Joc de strategie în timp real
Joc video de strategie pe ture
Joc video de tactică în timp real
Moduri Singleplayer
Multiplayer
Media CD-ROM
Cerințe sistem Windows 98SE / ME / 2000
Procesor 350 MHz
Placă video 128 MB
Disc dur 1.7 GB
Control Tastatură
Ratinguri
PEGI PEGI 12[*]
USK USK 12[*]
ESRB Teen[*]

Medieval: Total War este de un joc video de strategie din 2002, acțiunea desfășurându-se în Europa medievală. A fost creat de Creative Assembly, ca o combinație între strategie pe runde și bătălii tactice în timp real. Acțiunea jocului se petrece între anii 1087 - 1453.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Al doilea joc din serie, Medieval, a fost lansat în 2002. Motorul grafic a rămas neschimbat. Acțiunea sa mutat în Europa medievală (din 1087, anul morții regelui Angliei, William Cuceritorul - până în 1453, căderea Constantinopolului), dar a păstrat anturajul Shogun. Moneda utilizată este florinul. Toate fracțiunile au fost împărțite în grupuri (catolici, ortodocși, musulmani și păgâni[1]), iar numărul lor a crescut până la 12. Fiecare fracțiune are propria linie de clădiri și unități. Ocuparea unui teritoriu, care o perioadă lungă de timp a aparținut altei fracțiuni, duce la nemulțumirea masivă populației cauzată de diferențele culturale și religioase. Acțiuni fracțiunilor catolice se controlează de Papă, care nu agreează războiele între țările catolice. Generalii au mai multe caracteristici (violență, generozitate, pietate), și trăsături de personalitate influențate de valoarea unei aptitudini speciale. Acum jucătorul poate căsători fetele regale cu generalii alor state, o căsătorie de succes, poate duce la o alianță cu statul în cauză. Apar mercenari și asediile.

Mai târziu a fost lansat un add-on, Viking Invasion, stilistic asemănătoare cu Shogun: Total War Mongol Invasion. Acțiunile add-on-ului au loc în Anglia medievală și este dedicat raidurilor vikingilor, care se aseamănă cu mongolii din add-on-ul din jocul precedent.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Medieval: Total War Synopsis”. The Creative Assembly. Există o versiune arhivată la 17 aprilie 2008. http://web.archive.org/web/20080417051637/http://www.totalwar.com/en/medieval1/gameinfo/synopsis.html. Accesat la 18 ianuarie 2009. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]