Sari la conținut

Marele necaz

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Marele Necaz sau Necazul cel Mare este numele dat la un eveniment (sau evenimente) menționat(e) în Matei 24:21[1], precum și în alte pasaje din Noul Testament din Biblia creștină.

Diverse opinii

[modificare | modificare sursă]

În opinia unor creștini care cercetează viitorul pe baza escatologiei creștine, Marele Necaz este o perioadă relativ scurtă de timp pentru oamenii care vor urma pe Dumnezeu, aceștia vor trăi persecuția din întreaga lume și vor purificați și întăriți de aceasta.

Opinia preteriștilor

[modificare | modificare sursă]

În opinia altor creștini (preteriștii[2] ), Marele Necaz a avut loc deja în trecut, atunci când legiunile romane au distrus Ierusalimul și templul său în anul 70 d.Hr. în timpul etapelor care au marcat sfârșitul primului război dintre evrei și romani. Așadar este considerat un eveniment care a afectat poporul evreu mai degrabă decât întreaga omenire.

Vederi istorice

[modificare | modificare sursă]
Mai multe versiuni creștine ale momentului când va avea loc Răpirea Bisericii în funcție de Necazul cel Mare


  1. ^ Matei 24: Biblia Cornilescu Pentru că atunci va fi un necaz așa de mare, cum n-a fost niciodată dela începutul lumii pînă acum, și nici nu va mai fi.
  2. ^ Cine sunt preteriștii? Arhivat în , la Wayback Machine. Preterism este o variantă a escatologiei creștine care susține că cele mai multe sau toate profețiile biblice cu privire la sfârșitul vremurilor se referă la evenimente care s-au întâmplat deja în primul secol după nașterea lui Hristos.
  • Thomas Ice și Kenneth L. Gentry Jr. - The Great Tribulation: Past or Future (Kregel Publications, 1999), ISBN 0-8254-2901-3
  • Kenneth L. Gentry Jr., Sam Hamstra Jr., C. Marvin Pate și Robert L. Thomas - Four Views on the Book of Revelation (Zondervan, 1998), ISBN 0-310-21080-1

Legături externe

[modificare | modificare sursă]
Wikţionar
Wikţionar
Caută „Tribulation” în Wikționar, dicționarul liber.