Manuel Turizo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Manuel Turizo
Date personale
Născut (24 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Barranquilla⁠(d), Columbia Modificați la Wikidata
Cetățenie Columbia Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba spaniolă Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuMiami[2]  Modificați la Wikidata
Alte numeMTZ  Modificați la Wikidata
Prezență online

Manuel Turizo Zapata (n. , Barranquilla⁠(d), Columbia), cunoscut sub numele de MTZ, este un cântăreț columbian (genul reggaeton).

Este cunoscut și pentru faptul că este fratele lui Julián Turizo, care l-a făcut cunoscut și i-a extins cariera în America Latină, precum și în țări europene ca Spania. Până în iunie 2017, videoclipul oficial al melodiei[care?] a ajuns la un miliard de vizualizări pe YouTube.[3] [4] Pe 23 august 2019, a lansat primul său album ADN, alături de colaborări de la Zion y Lennox, Noriel, Ozuna, Nicky Jam, Sech și Anuel AA, ADN a ajuns pe locul opt pe Billboard Hot Latin.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://historia-biografia.com/manuel-turizo/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.billboard.com/espanol/musica/manuel-turizo-como-diversifico-su-sonido-y-se-hizo-global-entrevista-portada-1235443452/#:~:text=Desde%20el%202019%20Turizo%20reside,que%20hay%20muchos%20mercados%20m%C3%A1s%E2%80%9D.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ El Tiempo: Manuel Turismo llega a Barranquilla y se abre camino al éxito - El artista monteriano promociona su más reciente canción: 'Una lady como tú', que suena fuerte”. Accesat în 29 de julio de 2018.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  4. ^ Cali, Casa Editorial El País. „La historia detrás del éxito 'Una lady como tú' de Manuel y Julián Turizo”. www.elpais.com.co (în spaniolă). Accesat în 15 de febrero de 2018.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)