MTV România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
MTV România
MTV Logo 2010.svg
Logo MTV România
Data lansării 15 iunie 2002
Proprietar Viacom
Format imagine 4:3/16:9
Cotă de piață 0,2% (2008, [1])
Țară Flag of Romania.svg România
Acoperire Flag of Romania.svg România
Sedii Bd. Pache Protopopescu, 109,
Sector 2, București
Numit în trecut MCM România
Canale înrudite MTV
MTV Rocks
MTV Classic
MTV Hits
MTV Europe
Pagină oficială www.mtv.ro
Satelit
ASTRA 1 G
Cablu
Telekom Canalul 453

MTV România este un canal de televiziune privat din România specializat pe emisiuni muzicale. A fost lansat pe 15 iunie 2002, cu ocazia concertului lui Enrique Iglesias de pe stadionul Lia Manoliu. MTV a preluat licența audioviziuală folosită până atunci de MCM România, versiunea românească a canalului francez de muzică MCM.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Pe 18 decembrie 2007, Pro TV SA (acum SRL) a preluat licența MTV România de la compania Music Television System SRL din București, semnând un contract cu Viacom International Media Networks din Londra.[2]

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

Circa 65% din muzica difuzată pe post este de orginte internațională, iar 35% locală. Proporția emisiunilor internaționale este de 80% în comparație cu cele locale care constituie 20% din grila de programe MTV România. Cele mai populare producții ale studiourilor MTV din București sunt Total Request Live, Hitlist Romania și Dance Floor Chart. În 2006, MTV România a organizat un reality show, Dance Star, un format de concurs pentru dans cu marele premiu în valoare de 3 000 de euro, plus colaborarea cu o trupă cunoscută.

Printre emisiunile internaționale care s-au bucurat de succes în audiența națională se numără Pimp My Ride, Punk'd și Boiling Points. Cele mai cunoscute gazde MTV România au fost Diana Munteanu, Liviu Stanciu și Mircea Zara. În prezent la MTV, VJ Oana Tache realizează și prezintă două emisiuni: MTV Fresh și Top 10 Most Viewed on MTV.

2014[modificare | modificare sursă]

Pe 13 februarie MTV România a adoptat o nouă identitate vizuală. Astfel, MTV România a devenit ultima stație din Europa unde noua grafică a fost implementată.

MTV ROMÂNIA a lansat în 2014 grila de primăvară sub sloganul "La MTV tu ești VIP". Printre noile emisiuni se regăsesc: MTV Ultra Hits, MTV Videography, TOP 10, MTV Official Chart, MTV Double Dop, MTV The Year You Were Born, dar rămân în atenția fanilor MTV și celelate producții deja existente în grilă cum ar fi: MTV Fresh, MTV Classic, MTV Love Rulz, MTV Karaoke, MTV Rocks sau Top 10 Most Viewed On MTV.

Venituri[modificare | modificare sursă]

În anul 2007, MTV România a avut o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei și un profit net de 0,05 milioane de lei.[3]

MTV Romania Music Awards[modificare | modificare sursă]

MTV România a organizat în fiecare an până în 2007, într-un oraș diferit, o gală de decernare a premiilor industriei muzicale românești, similară cu MTV Video Music Awards.[4] Printre artiștii internaționali care au fost invitați la acest eveiment se numără Sugababes, Scooter, Kevin Lyttle, Kosheen, Laura Pausini, Uniting Nations, Dina Vass, Sylver și alții.

MTV European Music Awards[modificare | modificare sursă]

În fiecare an MTV România transmite LIVE dintr-un oraș european ceea ce se numește " Cel mai important show muzical " din Europa. Acest spectacol se vrea a fi varianta europeană a show-ului american MTV Video Music Awards.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „ARMA 2008_12” (PDF). ARMA. 
  2. ^ „Pro TV a preluat licența MTV România”. Capital. . Accesat în . 
  3. ^ FOCUS: Cine a câștigat și cine a pierdut pe piața radio-TV din România în 2007?, 22 aug 2008, mediafax.ro, accesat la 26 septembrie 2010
  4. ^ Huo, Gheara! Huo, Vanghelie!, 24 Aprilie 2004, evz.ro, accesat la 31 mai 2011

Legături externe[modificare | modificare sursă]