MPlayer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
MPlayer
MPlayer logo.png
MPlayer.png
Imagine MPlayer
Dezvoltator Echipa MPlayer
Ultima versiune 1.0rc1 (22 octombrie 2006)
Scris în C  Modificați la Wikidata
Sistem de operare Cross-platform
Tip Media player
Licență GPL
Prezență online
www.mplayerhq.hu

MPlayer este un media player gratuit și open source distribuit sub licența GNU General Public License. Programul este disponinil pentru majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Linux și altele de tip unix, Syllable, Microsoft Windows și Mac OS X.

MPlayer suportă o varietate largă de formate media și în plus poate salva conținutul stream-urilor în fișier. MPlayer este o aplicație ce poate rula în linia de comandă și are interfețe grafice pentru diferitele sisteme de operare suportate. GUI (interfața grafică) folosite sunt gmplayer (interfața impicită pentru GNU/Linux și Microsoft Windows), MPlayer OS X (pentru Mac OS X), MPUI (pentru Windows) și WinMPLauncher (tot pentru Windows).

Formate media suportate[modificare | modificare sursă]

MPlayer suportă o multitudine de drivere de ieșire pentru afișare video: X11, OpenGL, DirectX, Quartz Compositor, VESA, SDL și mai puțin întâlnitele ASCII art și Blinkenlights. Poate fi folosit pentru a afișa TV cu ajutorul unui tuner TV folosind tv://channel, sau să redea și capureze canale radio cu radio://channel|frequency.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de MPlayer