Mădălina Dobrovolschi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mădălina Dobrovolschi
Date personale
Născută1984 (40 de ani) Modificați la Wikidata
Huși, Vaslui, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiereporteră[*]
prezentator de talk show[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Spiru Haret  Modificați la Wikidata
OrganizațieB1 TV
Realitatea TV
Antena 3 CNN
Realitatea Plus  Modificați la Wikidata

Mădălina Dobrovolschi (n. Pușcalău în 1984[1]) este o reporteră și moderatoare română de talk-show-uri politice. A ocupat funcția de purtător de cuvânt al președintelui României, Klaus Iohannis, între anii 2016 și 2019.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Dobrovolschi a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism în cadrul Universității „Spiru Haret” din București.[1] A început să lucreze în televiziune în 2004, ca reporter și corespondent politic pentru postul B1 TV, continuând cu aceleași posturi la TVR 1 între 2005 și 2006. În anii ce au urmat a mai lucrat la posturile Realitatea TV, ca redactor-prezentator, la Antena 3, ca editor-prezentator și, din nou, la B1 TV, ca editor-prezentator de știri și realizator de talk show politic.[2] În 2014, Dobrovolschi a moderat una dintre cele două dezbateri politice dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, pentru B1 TV.[3] A publicat un volum de analiză politică, Înfruntarea finală: Culisele confruntării Klaus Iohannis – Victor Ponta și alte rețete din bucătăria politicii dâmbovițene, bazat pe această campanie electorală, în anul 2015.[1][4]

La 1 septembrie 2016, a fost numită consilier de stat de către președintele Iohannis, cu calitatea de purtator de cuvânt al acestuia.[1] A demisionat din funcție în anul 2019.[5] Dobrovolschi a revenit în televiziune ca prezentatoare a talk-show-ului politic Legile puterii, transmis de Realitatea Plus.[6][7]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d „Dobrovolschi”. Accesat în . 
  2. ^ „Mădălina Pușcalău Dobrovolschi”. Accesat în . 
  3. ^ „VIDEO Cum a moderat Madalina Dobrovolschi (fosta Puscalau) duelul Iohannis - Ponta de la B1 Tv in alegerile prezidentiale din 2014”. Accesat în . 
  4. ^ Crișan Andreescu. „Mădălina Pușcalău, ultimul semnal privind culisele înfruntării Iohannis-Ponta”. Accesat în . 
  5. ^ „Demisie la Cotroceni. Mădălina Dobrovolschi a anunțat că renunță la funcția de purtător de cuvânt al președintelui Iohannis”. Accesat în . 
  6. ^ Matei Alexandru. „Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Iohannis, va avea o emisiune la Realitatea PLUS începând de săptămâna viitoare”. Accesat în . 
  7. ^ „Emisiunea "Legile puterii" revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat”. Accesat în .