Ludwig Rudolf, Duce de Brunswick-Lüneburg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ludwig Rudolf, Duce de Brunswick-Lüneburg

Ludwig Rudolf, Duce de Brunswick-Lüneburg
Căsătorit(ă)Prințesa Christine Louise de Oettingen-Oettingen
Urmași
Familie nobilăCasa de Guelf
TatăAnthon Ulrich, Duce de Brunswick-Lüneburg
MamăElizabeth de Schleswig-Holstein-Sønderborg-Nordborg
Naștere22 iulie 1671(1671-07-22)
Wolfenbüttel
Deces (63 de ani)
Brunswick

Ludwig Rudolf, Duce de Brunswick-Lüneburg (22 iulie 16711 martie 1735) a domnit asupra Brunswick-Lüneburg din 1731 până la moartea sa. A fost bunicul matern al împărătesei Maria Tereza a Austriei.

Ludwig Rudolf a fost fiul cel mic al lui Anthon Ulrich, Duce de Brunswick-Lüneburg. El a devenit general maior în serviciul împăratului Leopold I în 1690 și a fost capturat în bătălie de francezi. După ce a fost eliberat în același an, tatăl său i-a dat în dar comitatul de Blankenburg.

În 1707, Blankenburg a fost ridicat la rang de principat al Sfântului Imperiu Roman; în acest fel, Ludwig Rudolf a devenit prinț domnitor înaintea fratelui său mai mare, Augustus Wilhelm. După moartea lui Augustus Wilhelm în 1731, Ludwig Rudolf a moștenit și Wolfenbüttel. Fratele său aproape că ruinase statul iar Ludwig Rudolf a reușit să-l restaureze financiar.

Ludwig Rudolf a murit în 1735 fără moștenitori pe linie masculină. A fost succedat de vărul său primar, Ferdinand Albert al II-lea, care s-a căsătorit cu fiica cea mică a lui Ludwig Rudolf, Antoinette Amalie.

Familie[modificare | modificare sursă]

În 1690, la Aurich, Ludwig Rudolf s-a căsătorit cu Christine Louise, fiica lui Albert Ernest I, Prinț de Öttingen. Ei au avut următorii copii care au atins vârsta adultă:

Printre descendenții lui Ludwig Rudolf se includ monarhii: George al V-lea al Regatului Unit, Nicolae al II-lea al Rusiei, Wilhelm al II-lea al Germaniei, Franz Joseph al Austro-Ungariei, Victor Emanuel al III-lea al Italiei, Albert I al Belgiei, Ferdinand I al României, Ferdinand I al Bulgariei, precum și actualii monarhi ai Spaniei, Danemarcei, Suediei, Norvegiei și Liechtenstein.