Sari la conținut

Lameh (tatăl lui Noe)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lameh
Apariții
Apariții înGenesis 5[*][[Genesis 5 (Book of Genesis, chapter 5)|​]]
Luke 3[*][[Luke 3 (third chapter of the Gospel of Luke)|​]]  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii[1]  Modificați la Wikidata
Data decesului[2]  Modificați la Wikidata
Relații
PărințiMetusala[3]  Modificați la Wikidata
Edna[*][[Edna (Blbilcal character: daughter of Azrial, wife of Methuselah)|​]]  Modificați la Wikidata
Soț sau soțieBat-Enosh[*][[Bat-Enosh (A biblical character, the mother of Noah, a descendant of Adam in the 9th generation)|​]]  Modificați la Wikidata
CopiiNoe[4]  Modificați la Wikidata

Lameh este un personaj biblic. Conform Genezei 5:25 a fost fiul lui Metusala și tatăl lui Noe. A nu se confunda cu Lameh din Geneza 4:18, fiul lui Metușael, tatăl lui Tubal-Cain (cu Țila).

„La vârsta de o sută opt zeci și șapte de ani, Metusala a născut pe Lameh. După nașterea lui Lameh, Metusala a mai trăit șapte sute opt zeci și doi de ani; și a născut fii și fiice. Toate zilele lui Metusala au fost de nouă sute șase zeci și nouă de ani; apoi a murit. La vârsta de o sută optzeci și doi de ani, Lameh a născut un fiu. El i-a pus numele Noe, zicând: „Acesta ne va mângâia pentru osteneala și truda mâinilor noastre, cari vin din acest pământ, pe care l-a blestemat Domnul”. După nașterea lui Noe, Lameh a mai trăit cinci sute nouă zeci și cinci de ani; și a născut fii și fiice. Toate zilele lui Lameh au fost de șapte sute șaptezeci și șapte de ani; apoi a murit.”
—Geneza 5:25-31
  1. ^ The Jewish Time Line Encyclopedia, New Updated Edition[*][[The Jewish Time Line Encyclopedia, New Updated Edition (edition)|​]], p. 7  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ The Jewish Time Line Encyclopedia, New Updated Edition[*][[The Jewish Time Line Encyclopedia, New Updated Edition (edition)|​]], p. 9  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  3. ^ 25, Geneza 
  4. ^ 28-29, Geneza