Kulttuurivihkot

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kulttuurivihkot
Categorierevistă politică
revistă culturală
Frecvențăbilunară
Publicată deDomirola Inc.
Primul număr  Modificați la Wikidata
SediuHelsinki
Locul publicăriiHelsinki  Modificați la Wikidata
ȚarăFinlanda
Limbăfinlandeză
ISSN0356-3367
Prezență online
Site webhttp://kulttuurivihkot.fi/lehti/[1]  Modificați la Wikidata

Kulttuurivihkot (în traducere română Însemnări culturale) este o revistă politică și culturală finlandeză, publicată la Helsinki. Ea are o orientare politică de stânga și apare bilunar.

Istoric și profil[modificare | modificare sursă]

Kulttuurivihkot a fost fondată de către Asociația Lucrătorilor Culturali Marxist-Leniniști din Finlanda în 1973.[2] În anii 1970 revista avea cel puțin zece mii de abonați. Revista a avut o poziție marxistă până în 1991, când a devenit o publicație a mișcării politice a stângii independente.[2] În perioada 1992-1998 a fost publicată de Vihreä Lyhty Oy și de Kulttuurivihkot-yhdistys.

Începând din 2000 este publicată de Domirola Inc. și apare bilunar.[3] Aici sunt publicate articole despre artă, ideologii și politici culturale dintr-o perspectivă de stânga.[2] În 2004 tirajul revistei era de aproximativ 4.000 de exemplare. Începând din 1 septembrie 2004 redactorul-șef al revistei este Elias Krohn.

Kulttuurivihkot și Stânga Independentă, o organizație politică a studenților de la Universitatea din Helsinki, au oferit premiul pentru pace „Leonid Brejnev” începând din 2002.[4] Premiul a fost numit după fostul lider sovietic Leonid Brejnev.[4] În anul 2002 beneficiarii premiului au fost George W. Bush, președintele SUA, și Tony Blair, primul ministru al Marii Britanii.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ The ISSN portal 
  2. ^ a b c „Magazines: Kulttuurivihkot magazine”. Fin Pop. Arhivat din original la . Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor)
  3. ^ „Finland: Useful Links”. UCLA. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor)
  4. ^ a b c „First Leonid Brezhnev -peace prizes awarded”. Indy Media. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]