Kit Kat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kit Kat

International Kit Kat logo

United States Kit Kat logo

4-fingered Kit Kat split in half
Tip produsCofetărie
ProprietarNestlé
Hershey (US licensee)
ȚarăMarea Britanie
Introdus29 august 1935; acum 88 ani, 7 luni și 10 zile (1935-08-29)
PiețeMondial
Proprietari anterioriRowntree (1935–1988)
Slogan"Have a break...Have a Kit Kat!"
(Worldwide)
"Gimme a break, Gimme a break, Break me off a piece of that Kit Kat Bar!", "Break time, anytime"
(US only)
Site webkitkat.com

Kit Kat este o napolitană cu ciocolată creată de Rowntree's din York, Anglia, iar acum este produsă la nivel global de către Nestlé, care a achiziționat Rowntree în 1988,[1] cu excepția Statelor Unite, unde este fabricat sub licență de către H. B. Reese Candy Company, o divizie a The Hershey Company. Pachetul standard este alcătuit din două sau patru batoane lipite între ele, acoperite de un strat de ciocolată.

La nivel global[modificare | modificare sursă]

Țări în care Kit Kat este comercializat.

Batoanele de Kit Kat sunt produse în 16 țări de către Nestlé: Brazilia, Mexic, Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Germania, Rusia, Japonia, China, Malaezia, Thailanda, India, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Bulgaria. Cele din Statele Unite ale Americii sunt produse sub licență de The Hershey Company, concurent al Nestlé, din cauza unui acord de licențiere făcut de Rowntree înainte ca Nestlé să preia compania. Anul 2003 a fost un punct de cotitură pentru Kit Kat precum și pentru industria dulciurilor în general. Popularitatea dietelor și promovarea unei alimentații mai sănătoasă a dus la scăderea vânzărilor în multe părți ale lumii. În plus, concurența acerbă venită din partea Dairy Milk produs de Cadbury a amenințat poziția de lider în UK.[2][3] Soluția adoptată de către Nestlé și altele a fost de a diversifica produsul prin mai multe sortimente și ediții speciale sau limitate.[4] Strategia a dat rezultate,[5] și a fost adoptată la nivel mondial de către Nestlé, Hershey, Mars și altele companii similare.[6][7]

Asociere cu Android[modificare | modificare sursă]

În septembrie 2013, a fost anunțat că versiunea 4.4 a sistem de operare Android al celor de la Google va fi numit „KitKat”.[8] Google a licențiat numele de la Nestlé, fără niciun cost.[9] Au avut loc promoții în numeroase țări prin care se puteau câștiga telefoane Nexus 7 credit Google Play Store la achiziționarea produsului.[10]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Nestlé UK Website- History of Rowntree”. Arhivat din original la . Accesat în . 1988 – Nestlé SA buys Rowntree plc. 
  2. ^ „Fat profits: Choc tactics”. BBC News. . Accesat în . 
  3. ^ „Consumers 'snub unhealthy brands'. BBC News. London: British Broadcasting Corporation. . Accesat în . 
  4. ^ Uhlig, Robert (). „Cheesecake Kit Kat? Give us a break”. The Telegraph. London: Telegraph Group. Accesat în . 
  5. ^ „Lemon Yoghurt Boosts Kit Kat” (PDF) (Press release). [nefuncțională][dead link]
  6. ^ „Limited Editions Are Latest Candy Craze”. ABC News. . Accesat în . 
  7. ^ Abelson, Jenn (). „Limited-edition candies sweeten the marketplace”. The Boston Globe. Boston: The New York Times Company. Accesat în . 
  8. ^ „Android KitKat”. 
  9. ^ Kelion, Leo (). „Android KitKat unveiled in Google surprise move”. BBC News Online. British Broadcasting Corporation. Accesat în . 'This is not a money-changing-hands kind of deal,' John Lagerling, director of Android global partnerships, told the BBC. 
  10. ^ „Google: Next Android mobile software version dubbed 'KitKat'. Press Trust of India. San Francisco: The Hindu. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]