Sari la conținut

Jin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru similarly named people, vedeți Jin.

Kim Seok-Jin (hangul: 김석진 născut pe 4 Decembrie 1992), cunoscut profesional ca Jin ( hangul: ), este un cântăreț, compozitor și membru al trupei de băieți sud-coreene BTS . Jin, a co-scris și lansat trei piese solo cu BTS: „ Awake ” în 2016, „ Epiphany ” în 2018 și „Moon” în 2020, toate s-au clasat în topurile Gaon Digital Chart din Coreea de Sud. În 2019, Jin a lansat prima sa melodie independentă, piesa digitală „Tonight”. Și-a făcut debutul oficial ca artist solo în octombrie 2022, odată cu lansarea single-ului „The Astronaut”.

În afară de cântat, Jin a apărut ca gazdă în mai multe programe muzicale sud-coreene din 2016 până în 2018. În 2018, a fost distins cu Ordinul Hwagwan de merit cultural de clasa a cincea de către președintele Coreei de Sud împreună cu colegii săi de trupă pentru contribuțiile sale la cultura coreeană.

__LEAD_SECTION__

[modificare | modificare sursă]
Jin

Kim Seok-jin (coreeană: 김석진; născut la 4 decembrie 1992 în Gwacheon ), mai cunoscut sub numele de Jin, este un cântăreț și compozitor sud-coreean . Este membru al trupei BTS . [1]

  1. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite :0