IU International University of Applied Sciences

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
IU International University of Applied Sciences
Informații
Fondată1998
Localizare
Țara Germania
OrașErfurt
Conducere
RectorProf. Dr. Holger Sommerfeldt
Cifre cheie
Studenți85.000[1]  Modificați la Wikidata
Alte informații
Prezență web
site web oficial
Campusul IU din Erfurt
Campusul IU din Bad-Honnef

IU International University of Applied Sciences (până în 2021 IUBH International University of Applied Sciences, până în 2017 International University of Applied Sciences Bad Honnef / Bonn) este o universitate privată de științe aplicate recunoscută de stat, cu sediul în Erfurt și 28 de locații în Germania.

Oferă programe de studiu față în față în limba engleză, programe de studiu dual în limba germană, precum și programe de învățământ la distanță și modele combinate în limbile germană și engleză. Cu peste 85.000 de studenți, IU International University of Applied Sciences este cea mai mare universitate din Germania începând cu anul 2021.

Istorie[modificare | modificare sursă]

IU a fost fondată în 1998 ca Universitatea Internațională de Științe Aplicate Bad Honnef / Bonn (IFH) în Bad Honnef, iar predarea a început în semestrul de iarnă 2000/2001 cu 23 de studenți [2]

În iulie 2009, a fost acreditată instituțional pentru zece ani,[3] urmat de reacreditarea pentru încă 5 ani în 2021.[4] În 2010, a devenit membră a German Rectors' Conference.

La mijlocul anului 2013, IU a fuzionat cu Adam Ries University of Applied Sciences din Erfurt, o altă universitate privată, incluzând acum studiul dual. În martie 2016, s-a unit cu University of International Business and Logistics (HIWL) din Bremen, iar de atunci oferă studiul dual la această locație.

În octombrie 2017, a fost redenumită IUBH International University of Applied Sciences. În martie 2021, a fost redenumită din nou: IU International University of Applied Sciences [5]. În 2019, sediul universității a fost mutat la Erfurt.[6]

Organizare[modificare | modificare sursă]

Universitatea a fost recunoscută încă din 1999 și acreditată de German Science and Humanities Council în 2009 și 2021.[3][4] Programele de studiu, precum și managementul intern al calității universității ("acreditare de sistem") sunt acreditate suplimentar de către FIBAA în numele consiliului german de acreditare[7]

Sponsorul univestității este IU Internationale Hochschule GmbH, al carui unic acționar din 2007 este Career Partner GmbH (din 2021: IU Group N.A. .[8][9] Acesta este deținut de grupul britanic de investitori Oakley din 2017; înainte, a fost deținut de firma de investiții din München Auctus din 2007 până în 2015, și de firma americană Apollo[10] din 2015 până în 2017.[11]

Organele de conducere ale universității sunt rectoratul, senatulși un consiliul consultativ de specialitate, care este responsabil pentru reprezentarea intereselor de specialitate al edepartamentelor și companiilor. Pe plan intern, universitatea este împărțită în așa-numitele „unități” de-a lungul gamei de cursuri pe care le oferă, fiecare raportând la un pro-rectorat. În plus, universitatea este împărțită în administrații regionale și de șantier în mare parte autonome, precum și nouă departamente[3].

Locații[modificare | modificare sursă]

Pe lângă un „campus virtual”, universitatea deține înca 28 de campusuri în: Augsburg, Bad Honnef, Berlin, Bielefeld, Braunschweig, Bremen, Köln [12], Dresda, Duisburg, Düsseldorf, Erfurt, Essen, Frankfurt, Freiburg, Hamburg, Hanover, Karlsruhe, Leipzig, Lübeck, Mainz, Mannheim, München, Münster, Nürnberg, Peine (pâna la finalul anului 2021), Stuttgart și Ulm. În 2022, următoarele locații urmează a fi adăugate: Aachen, Bochum, Kassel, Kiel, Mönchengladbach, Potsdam, Ravensburg, Regensburg, Rostock, Saarbrücken, și Wuppertal.[13]

De asemenea, pentru învățământul la distanță sunt disponibile mai multe centre de examinare, la sediile Goethe-Institut

Programe de studiu[modificare | modificare sursă]

IU International University oferă în jur de 200 de programe de licență, masterat și MBA în diferite formate de studiu (învățământ la distanță, studiu combinat, MyStudium, studiu dual) din următoarele domenii:[14]

  • Design, arhitectură și construcții
  • Sănătate
  • Ospitalitate, turism și evenimente
  • Resurse umane
  • IT și tehnologii
  • Marketing și comunicare
  • Științe sociale
  • Transport și logistică
  • Afaceri și management

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://idw-online.de/de/news764511  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Bonn, General-Anzeiger (). „Internationale Fachhochschule Bad Honnef feiert zehnjähriges Bestehen”. General-Anzeiger Bonn (în germană). Accesat în . 
  3. ^ a b c „Stellungnahme zur Akkreditierung der Internationalen Fachhochschule Bad Honnef • Bonn (IFH)” (PDF). wissenschaftsrat.de (în germană). . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  4. ^ a b „Stellungnahme zur Institutionellen Reakkreditierung der IUBH Internationale Hochschule (IUBH), Erfurt” (PDF). wissenschaftsrat.de (în germană). ianuarie 2021. 
  5. ^ Neuer Name: IUBH jetzt IU Internationale Hochschule. In: zeit.de. Actualizat la 2021-03-23.[nefuncționalăarhivă]
  6. ^ Zippel, Tino (). „Wie Thüringer Hochschulen Millionen durch die Hintertür verdienen”. www.otz.de (în germană). Accesat în . 
  7. ^ „Beschluss der FIBAA-Akkreditierungskommission für institutionelle Verfahren” (PDF). fibaa.org (în germană). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  8. ^ „IU Group | Education for Everyone”. www.iu-group.com. Accesat în . 
  9. ^ „Daten & Fakten | Career Partner”. web.archive.org. . Arhivat din original în . Accesat în . 
  10. ^ Contributors to Wikimedia projects (), Apollo Education Group (în engleză), Wikimedia Foundation, Inc. 
  11. ^ „Acquisition of Career Partner Group – Company Announcement - FT.com”. markets.ft.com. Accesat în . 
  12. ^ Dortmund
  13. ^ „Locations | IU International University”. IU – Internationale Hochschule (în engleză). Accesat în . 
  14. ^ „Bachelor | IU International University”. IU – Internationale Hochschule (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons