IPIP SA

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
IPIP SA
TipPrivat
Fondată1950
ȚaraRomania
SediuPloiești
IndustrieInginerie
ProduseInginerie si "project management" in industria petrolieră
Angajați200
SloganThe EXPERTISE POWER to CHALLENGE the FUTURE
Prezență online
www.ipip.ro
IPIP Presentation, IPIP LinkedIn

S.C. IPIP S.A. [1] (acronim pentru Institutul de Proiectări pentru Instalații Petroliere) este o companie românească cu o gamă largă de capacități și experiență, care a fost înființată în 1950, la Ploiești, ca o piatră de hotar în dezvoltarea de petrol, de prelucrare a hidrocarburilor și petrochimică, precum și domeniile lor conexe, în România.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Timp de aproape 50 de ani, nu numai în România, dar și în sud-estul Europei, IPIP SA a fost singurul institut de proiectare pentru rafinării și petrochimie, și a dobândit un înalt prestigiu atat pentru realizările sale cat și pentru calitățile specialistilor săi.

Imediat după înființarea sa, IPIP contribuie la restaurarea rafinăriilor românești deteriorate în timpul celui de-al doilea război.

Mai târziu, în anii '70, în cadrul general de dezvoltare a industriei românești, IPIP a fost responsabil de proiectarea rafinăriilor noi de capacitate mare si cu grad mare de complexitate, de prelucrare a petrolului național și produselor importate brut.

Institutul a efectuat proiectare si inginerie completa pentru realizarea și punerea în aplicare a rafinăriilor noi românești, precum și pentru modernizarea și extinderea celor existente. Astfel, IPIP a proiectat pe deplin cele 11 rafinării de petrol din România, însumând o capacitate de prelucrare de aproximativ 40,000,000 Mt/y, și un număr mare de obiective în străinătate, răspândit în întreaga lume și care cuprinde, în principal, rafinarii de petrol, complexe de prelucrare a gazului/uleiurilor de ungere, terminale de petrol și alte facilități conexe.

IPIP a dobândit un înalt prestigiu în domeniile sale de activitate și va continua utilizarea ingineriei de vârf și abilitățile de management de proiect pentru a îndeplini cu succes fiecare cerință a partenerilor de afaceri din întreaga lume și a tuturor clienților prezenti și viitori.

Domenii de activitate[modificare | modificare sursă]

  • Rafinarie [2]
  • Chimie si Petrochimie
  • Prelucrare/Tratare Gaze
  • Mediu
  • Utilaje Chimice
  • Construcții Civile și Industriale

Servicii[modificare | modificare sursă]

Experiences[modificare | modificare sursă]

[3] Along its history, IPIP has installed grassroots refineries as well as petrochemical and gas processing plants, and has got extensive knowledge and hands-on experience of all aspects of converting a green field into a successfully operating plant with all its facilities and offsite. The Institute has engineered and put on stream more than 400 process units as well as a multitude of associated utilities, offsites and auxiliary facilities and have included also workshop drawings for refinery, petrochemical plant equipment and tank farms.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]